מתנה במזומן מההורים

  • כסף מתנה מאבי ז"ל
    ליאור | 31/07/2008 12:42

    אבי התגרש מאימי ונשא אישה אחרת.כ-שנה לפני פטירתו נתן לי 35,000$ במזומן יחד עם הצהרת הסבר שהכסף הנ"ל יהפוך להיות שלי אם הוא לא יבקש אותו ממני. אבי לא רצה לתת לי כסף בשיק היות ולא רצה שאישתו תדע מכך משיקוליו. אבי היה איש עמיד ולא הוריש לי במותו דבר למעט הסכום הנ"ל,למרות שיכי להוריש לי סכומים גבוהים בהרבה מהסכום הנ"ל. היום כ-5 שנים לאחר פטירתו,בירצוני להפקיד את הנ"ל בבנק. הינני עצמאי ואני מקווה שרשויות המס יבינו נושא ריגשי זה ולא יבואו אלי בטענות ובבקשות שונות. מה לעשות? תודה מראש.

    • מתנה במזומן מההורים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/07/2008 13:05

      ליאור שלום מתנה מהורה הניתנת בתום לב פטורה ממס. כמובן, כאשר רשויות המס יבדקו זאת, הם יבדקו שני דברים, הראשון כי אביך נתן לך את הכסף במתנה והשני המקורות לכך. נטל ההוכחה יהיה עליך. לא קל להוכיח מתנה במזומן. אם היה תיעוד מצולם או מוסרט או שהיו אנשים נוספים שיוכלו להעיד על כך או שניתן להוכיח מהיכן הוא משך את הכסף וכיוצ"ב. בסופו של יום, הויכוח הוא האם הצלחת להוכיח את דבר המתנה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • מה עלי לעשות?
        ליאור | 04/08/2008 16:03

        אבי היה עובד בנק 40 שנה ולכן משכורתו היתה גבוהה. בנסיבות אשר צייינתי בפרוט שאלתי,זוהי בעצם הירושה היחידה אותה קיבלתי מימנו. אישתי היתה העדה היחידה לקבלת הכסף במזומן+הצהרתו החתומה בה הוא מפרט את נתינת הכסף אלי. אני חושש היות והכסף עדין נמצא בירשותי ובירצוני סוף כל סוף להפקידו לפני שח"ח יגנב ומצד שני אני חושש שאסתבך בגינו עם הרשויות. אודה על עצתך מראש.

        • דרכי הוכחה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 04/08/2008 16:11

          לליאור שלום עליך לעשות מקסימום מבחינתך, קרי תצהיר שלך ושל אשתך. חיפוש בדפי בנק של אביך להראות משיכות מפעם לפעם וכיוצ"ב. לידיעתך, באם תידרש להגיש הצהרת הון בכל מקרה יהיה עליך לפרט הסכום. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

          • מנסיונך או מידיעתך,מה אתה מציע לי לעשות?  לת
            ליאור | 04/08/2008 16:36

            • עניתי ככל שניתן  לת
              יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 04/08/2008 17:02

              • האם יש למישהו נסיון עם מיקרה דומה לשלי?  לת
                ליאור | 10/08/2008 16:14