תיאום מס לשכר ופנסיה

  • פנסיונר של הצבא
    ורד | 31/07/2008 12:07

    שלום, אבא שלי פנסיונר של צבא קבע והפנסיה שלו היא 12 א' ש"ח ברוטו. בנוסף הוא עובד כמנהל בחברה ומרוויח שם 18 א' ש"ח ברוטו. הוא מדווח על ההכנסה של הצבא כהכנסה ראשונה שלו. שאלתי היא כיצד בסוף שנה (בתיאום מס) יחושב לו מס הכנסה ובטל"א מ-2 ההכנסות? האם כל הכנסה תחושב כהכנסה יחידה ובהתאם למדרגות המס יחושב מס ההכנסה שלו? תודה רבה.

    • תיאום מס לשכר ופנסיה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/07/2008 12:41

      הי ורד לא ציינת האם אביך הגיע לגיל פרישה, כי אז הוא זכאי להנחה במס על הפנסיה, 35% מקצבה מזכה או קצבה מוכרת, כמו כן אם הוא מקבל קיצבת זיקנה מביטוח לאומי, יש גם הקלות בתשלומי ביטוח לאומי. בהנחה שהוא עדיין צעיר, הרי שהמס השנתי יחושב על כלל הכנסותיו, כאילו היו הכנסה אחת, הן לענין מ" והן לעניין ב"ל. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • המשך
        ורד | 31/07/2008 14:56

        אבי כבן 50 , וקבעו לו 50% מס הכנסה מהכנסתו הראשונה (מהצבא). חשבת השכר בחברה שבו הוא עובד הסבירה לו, כי בסוף השנה בתיאום מס שיבקש אבי, תחושב לו כל הכנסה בנפרד, כלומר הוא יקבל ממס הכנסה את ההפרש שבין ה-50% מ"ה ששילם , לבין כמה שהיה אמור לשלם אילו זו הייתה הכנסתו היחידה. האם נכון מה שהיא הסבירה לאבי? תודות

        • תיאום מס
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 02/08/2008 22:04

          לורד שלום תיאום המס יעשה על כלל ההכנסות החייבות של אביך. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

          • שאלה נוספת בעיניין
            ורד | 03/08/2008 14:46

            ז"א ששורה תחתונה מס הכנסה ובטל"א יחושבו על 18+12=30 א' ש"ח? אז אם כך לשם מה מתבצע תיאום המס? מה מטרת תיאום המס? המון תודות לך!

            • מטרת תיאום המס
              יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 03/08/2008 16:48

              לורד שלום היות ומנכים לאביך 50% מאחת ההכנסות, המטרה להעמיד את המס על השיעור האמיתי, שהוא נמוך יותר משמעותית. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים