נוהל דרישת החזרי מע"מ

  • דוח מתקן למעמ
    אורנה | 31/07/2008 12:00

    שלום, אני עובדת כמנהחש"ת בחברה יצואנית. ישנו סכום של 100 א' ש"ח תשומות אשר לא ביקשנו החזר ממע"מ, בגין תשומות "רגילות", תשומות מציוד ותשומות מרשומון וכולן מחודשים נובמבר ודצמבר 2007. אני רוצה להגיש דוח מתקן למעמ ולדרוש את התשומות שבסך 100 א' ש"ח. כל חודש כשיש לי החזר מעמ (מעצם היותי חברה יצואנית) אני מציגה למעמ (את החשבוניות) תשומות מעל כ-20 א' ש"ח. שאלתי היא האם בנוסף לדוח המתקן אצטרך להציג את כל החשבוניות שבגינן אני דורשת את התשומות, או לרשום בדוח המתקן את כל החשבוניות,אבל להציג למע"מ רק את החשבוניות עם התשומות שמעל 20 א' ש"ח? תודה רבה !

    • נוהל דרישת החזרי מע"מ
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/07/2008 13:02

      לאורנה שלום אני מצרף לך את נהלי מע"מ המעודכנים ל-23/6/08 המתייחסים להחזר באמצעות דיווח ידני. 4. אופן הגשת דו"ח להחזר א. הגשת דו"ח ידני 1) הדו"ח להחזר יוגש על גבי טופס מע"מ 835 (מקור והעתק) ויצורפו לו טופס מע"מ 874 (ריכוז פרטי חשבוניות מס) וטופס מע"מ 875 (ריכוז פרטי רשימוני יבוא) במקור בלבד, ממולאים על כל פרטיהם וחתומים אישית ע"י העוסק. אם נבצר מהעוסק לחתום, ייחתם הדו"ח ע"י בא כוחו, תוך ציון שמו, תפקידו, והעובדה שהעוסק הסמיכו לחתום על הדו"ח בשמו (תקנה 23 (א) לתקנות). כאשר העוסק הוא חברה או שותפות רשומה, ייחתם הדו"ח להחזר בידי מורשה חתימה, תוך ציון שמו ותפקידו ליד החתימה, והטבעת חותמת החברה או השותפות על גבי הדו"ח . וטופסי מע"מ 874 ו 875- 2) לטופס מע"מ 874 יש לצרף חשבוניות מס (מקור), או מסמך אחר (מקור) שאושר לעניין זה בהתאם לסעיף 38 לחוק, אשר סכום המס הכלול בהן יהיה בהיקף של לפחות 80% מהסכום להחזר. בכל מקרה, יש לצרף מקור ותצלום של כל חשבונית או מסמך אחר, כשסכום המע"מ הכלול .₪ בכל אחד מהם גבוה מ 5,000- למגישים באמצעות מדיה מגנטית, אין חובת 80% מינימום, רק חשבוניות מעל 5,000 ש"ח) בברכה עו"ד, רו,ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • שאלה נוספת
        אורנה | 31/07/2008 14:52

        ראשית, תודה על תשובתך המהירה. ראיתי שרשום שיש להציג 80% מהתשומות "הרגילות" ,בתנאי שהן מעל 5000 ש"ח. זכור לי שיש להגיש 90% מהתשומות של של רשומוני היבוא. האם נכון? תודה רבה !

        • ניכוי תשומות
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 02/08/2008 21:43

          לאורנה שלום כפי שציינתי הנתןנים לקוחים מהנהלים הרשמיים של מע"מ. אם נראה לך כי קיימת בהם טעות, את מוזמנת לפנות למשרד האיזורי ולברר מולם. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגלת M.B.A, L.L.M מנהל פורום ריני מיסים