אי הגשת דוחות

  • איחור הגשת דו"ח שנתי
    רן | 27/07/2008 13:51

    היי שגשגתי עסק מצליח מספר שנים לבסוף הוא קרס והשאיר אותי עם חובות גדולים ועוגמת נפש רבה, כיום אין לי גרוש ואני חייב להגיש דו"חות לרשיות המס. רואה חשבון שלי לא מוכן להגיש את הדוחות ללא תשלום ובצדק, במסים מאיימים אליי לפתוח בתיק פלילי. מה עליי לעשות? מה הן ההשלחות של תיק פלילי הזה? האם זה ממש חמור? ב"כ איזה עונשים מקבלים אנשים שלא מגישים דוחות בזמן? נ.ב. מדובר בחברה בע"מ מצפה לתשובה מקצועית ומפורטת. תודה מראש ובכבוד רב!

    • אי הגשת דוחות
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 27/07/2008 14:01

      לרן שלום לצערי, עליך לעשות כל מאמץ ולדאוג להגשת הדוחות של החברה, אחרת כמנהל ובעלים אתה חב באחריות אישית. אי הגשת דוחות הינה עבירה פלילית, ואם תגיע למצב זה, הרי שתזדקק לעו"ד שייצג אותך, וגם לזה עלויות רבות. הליכה למשפט מול רשויות המס ללא עו"ד אינה מומלצת, היות וסטטיסטית, ביצוג עצמי כמעט תמיד יהיו יותר הרשעות ועונשים כבדים יותר. אולי תפנה ללשכה לסיוע משפטי, אם אתה תעמוד בקריטריונים שלהם. הכי מומלץ להגיע להסדר מועדים להגשה עם רשויות המס, ולגייס ממי שניתן את הכסף הדרושלהגשת הדו"ח. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M/B/A, L/L/M מנהל פורום דיני מיסים