מע"מ על רכישות בחו"ל

  • שאלה לגבי רכישת מחשב נייד בחו"ל
    שמשון | 27/07/2008 01:17

    שלום לכם! אני עוסק מורשה. בני חי בארה"ב ורכש עבורי שם מחשב נייד חדש אותו הוא מתכוון לשלוח אלי בדואר. בחשבונית הקנייה מופיע שם העסק שלי אך כל יתר הפרטים כגון כתובת טלפון וכד' שייכים לבני. האם אוכל להגיש את החשבונית לצורך קבלת החזר המע"מ והוצאות המשלוח?

    • מע"מ על רכישות בחו"ל
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 27/07/2008 11:03

      לשמשון שלום אם בנך רכש עבורך מחשב בחו"ל הרי לא שולם מע"מ ישראלי אולי מקסימום מע"מ זר. אם המכס חייב אותך במע"מ בעת שחרור המחשב, הרי שהוא גם הנפיק לך רשימון יבוא לאחר ששילמת את המע"מ, ולכן גם תוכל לקזזו. כל עלויות המחשב מהווים רכוש קבוע בגינו תוכל לקבל פחת בדו"ח השנתי למס הכנסה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • אבקש למקד את השאלה
        שמשון | 27/07/2008 18:30

        ראשית תודה על התגובה! מדובר כמובן על המע"מ שמשולם בארץ בעת שחרור המחשב. על החשבונית שהונפקה בעת הרכישה בחו"ל מופיע רק שמי (או שם העסק שלי) וכל יתר הפרטים מתייחסים לבני (משום שהוא ביצע את הרכישה בפועל). האם עובדה זו לא תערים קשיים בבוא העת? האם חשבונית הקניה דרושה בכלל או שמא די בעובדה שהמחשב נשלח אלי לארץ ואני נקראתי לשחררו ולשלם את המע"מ? אני פשוט רוצה להימנע ממצב בו רכישת המחשב בחו"ל לא תוכר רק משום שהדבר לא בוצע בפועל על ידי ואאלץ לשלם את המע"מ. בתודה מראש!

        • קיזוז תשומות
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 27/07/2008 18:51

          לשמשון שלום קיזוז תשומות אפשרי אם הנכס מיועד לשימוש הרוכש, חשבונית המס/רשימון היבוא הוצא לטובתו והוא נשא בעלויות הרכישה. אין חשיבות מי פיזית קנה עבורו את הנכס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים