פטור לדירת מתנה

  • פטור ממס שבח לאחר בנייה
    דויד | 18/07/2008 05:49

    שאלה מורכבת: מגרש שניקנה לפני 8 שנים ע"י אחי ונרשם גם על שמי ללא תמורה בזמנו, באותו מגרש לפני כ 3 שנים נבנו הדירות בעזרה כספית של הוריי 2 דירות אחת לאחי ואחת לאחי , הדירה שלי הושכרה 3 שנים ואינני נשוי האם חייב אני במס שבח במידה וארצה למכור את דירתי?

    • פטור לדירת מתנה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 21/07/2008 14:45

      אכן השאלה מורכבת. ככלל, דירה שנתקבלה במתנה, הינה דירה שלפחות מחציתה נתקבלה המתנה. דירה מוגדרת ככזו רק כאשר נסתיימה בנייתה, קרי טופס 4 וחיבור לחשמל, ומאותו רגע מונים. דירת מתנה, כדי שתופטר ממס, מחייבת תקופת המתנה מיום קבלת המתנה או מיום היותה לדירה. דירת מתנה מסתם אדם-4 שנים, מהורה 3.מגורים בפועל בדירה, מפחיתים שנה בכל אחת מהאופציות. מגורים למי שנשוי או חד הורי עם ילדים, יכול להקטין את התקופה לשנה למקבל מתנה מהורה. בחינת מועד קבלת המתנה יעשה 3 שנים לפני הרכישה. במקרה שמקבל המתנה הינו קטין, תקופת ההמתנה תחל רק עם היותו בגיר. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • דבר אחד מבלבל אותי
        דויד | 21/07/2008 23:56

        הבלבול הוא כזה: אחי נתן לי את המגרש לפני 8 שנים{לא הייתה דירה , רק קרקע} ,הוריי עזרו ברוב הבנייה לפני 3 שנים {אחי לא עזר בבניה}, , לפי מי סופרים אח או הורה ? כי לפי הורה אפשר למכור ולפי אח לא. תודה על העזרה

        • דירת מתנה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 22/07/2008 22:10

          אכן מבלבל לשון החוק הינה בעייתית בעניינך, כי לכאורה מתנה מונים מהרכישה, אך הרכישה הייתה של קרקע ולא מתנה, למרות שהגישה הכלכלית מתייחסת למהות. מצד שני הבנייה מומנה על ידי ההורים.אם המדובר במתנה מהורים הרי חלפו 3 שנים ואם מתנה מאח יש להצתין שנה נוספת. היות ויש סיכון כי כל פקיד מס שבח יגרוס אחרת, אני ממליץ לפנות למשרד מיסוי מקרקעין המקומי ולשאול לעמדתם, אם היא 3 שנים לבקש אישור בכתב. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים