דיווח מס על הכנסה

  • דיווח מס על הכנסה שאינה מגיעה לתקרת המס.
    אורנית | 24/06/2008 01:00

    שלום, כסטודנטית לשעבר השתכרתי מעבודה כסייעת לאדם מבוגר 4 ימים בשבוע לשעה אחת בכל פעם. השכר החודשי עמד על 400 ש"ח מקסימום. כמו כן, עבדתי אצל אדם נוסף באותה עבודה בשכר של 300 ש"ח לחודש. לא דיווחתי למס הכנסה, השכר התקבל במזומן משום שהענקתי שירותים באופן פרטי. המעסיקים כאנשים פרטיים לא שילמו לי אפילו בטל"א. כסטודנט הביטוח הלאומי עמד ע"ס של 100 ש"ח לחודש, כך שניתן לומר שאפילו התנדבתי אצל האנשים הללו. חשבתי בעבר שה- 700-800 ש"ח משתלמים כדמי כיס, אך כשחבים בבטל"א הדבר זעום עוד יותר. האם הייתי אמורה לדווח על ההכנסה שהתקבלה במזומן ועמדה על 700 ש"ח? האם מדובר בעבירת מס? כשדרשתי את זכויותי המעסיקה חשבה שמצאה קלף מיקוח שאמרה שעבדתי "בשחור"...

    • דיווח מס על הכנסה
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 29/06/2008 19:14

      כאשר הינך עובדת ב-2 מקומות ולא מנכים משכרך ניכוי מס במקור חלה עלייך חובת דיווח למס הכנסה. על אף שתהיי פטורה מניכוי מס בהתאם להכנסות המובאות בנתוני השאלה.