עבודה בחו"ל

  • עובד שכיר בחו"ל
    ניק ורד | 06/03/2008 12:42

    אני תושב ישראל שעבר לעבוד באירופה באמצע שנת 2007 כשכיר בחברה אירופית פרטית ולא מטעם גוף ישראלי כלשהו. בחצי הראשון של שנת 2007 היו לי הכנסות כשכיר בישראל ובחצי השני של 2007 כשכיר באירופה. המס במקום עבודתי החדש באירופה נמוך מהמס בארץ. בהנחה שלפי החוק אני תושב ישראל, שאלותי: 1. האם אני צריך להגיש דוח למס הכנסה בארץ 2. אם כן, האם על צרוף ההכנסות מהארץ ומחו"ל, ואיך עושים את החישוב המצרפי בשקלים 3. אלו הטבות מגיעות לי, אם בכלל. באלו הוצאות אני רשאי להשתמש כשכיר למשל הוצאות עורך דין על חוזה העסקה, הוצאות שכר דירה וכו אשמח לקבל עזרה מקצועית

    • עבודה בחו"ל
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 07/03/2008 11:31

      לפי רוב האמנות עם מדינות אירופיות מדינת התושבות רשאית לזכות בגין ההפרש למדינת ישראל. כלומר אם שיעור המס שם הוא 10% ופה 15%, יש לשלם 5% נוספים בישראל. חישוב בשקלים קשה לבצע כיון שאיני יודע שכרך. כדאי להיעזר במנה"ח. אם הינך שכיר יותרו לך לניכוי ההוצאות הוצאות אש"ל. הוצאות כהוצאות עו"ד וכיו"ב יותרו כפי המצוי בארץ בעניין שכיר. יכול להיות שבמדינת עבודתך הניכוי שונה, והזיכויים שונים. המלצתי היא כי תיוועץ עם רו"ח או מנה"ח שם. בהצלחה

      • תגובה
        ניק ורד | 07/03/2008 19:25

        הוצאות עורך הדין הן של עו"ד ישראלי שהיה מעורב בניסוח החוזה. האם הוצאות אלו מוכרות בארץ

        • הוצאות שכ"ט
          אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 09/03/2008 11:48

          לדעתי כן. לצורך התרת הניכוי כדאי לפנות לפקיד השומה.