לעובד השכיר

  • מס שכר ועמלות
    אמיר | 06/03/2008 09:21

    שלום רב, אני עובד שכיר במוסד כספי. שיטת התגמול בארגון מבוססת על שכר בסיס (לשם הדוגמא:10 אש"ח ברוטו) ובונוס רבעוני המבוסס על אחוז קבוע מהביצועים (סכום הנע בין 20 אש"ח ל500 אש"ח). יש לי כמה שאלות בנושא: 1. האם זה חוקי לקבל את השכר כתלוש משכורת רגיל, ואולם את הבונוס כצ'ק מול חשבונית של עסק שאפתח? 2. בהנחה ש(1) אפשרי. הבוס שלי טוען שמאחר והוא מוסד כספי, הוא חייב במע"מ על השכר שהוא משלם (מס שכר), האם זה נכון, ובנוסף, האם משלמים מס שכר גם על בונוסים לא קבועים? ולבסוף, האם זה לגיטימי מצידו לקזז את המע"מ מהאחוז שסוכם עליו מלכתחילה? 3. אם אחת השאלות ב(2) היא כן: האם צריך גם לשלם סוציאליות על הבונוס? והאם מתן הבונוס כצ'ק מול חשבונית, פוטר את הארגון מלשלם מס שכר (שכן הוא לא הוציא תלוש משכורת על הסכום)? אני ממש בבעיה, כי אני מרגיש שהבוס מנסה לצמצם את הסכום שהוא התחייב אליו מלכתחילה באמתלות מס שונות. תודה מראש על כל עזרה. אמיר

    • לעובד השכיר
      א | 06/03/2008 11:50

      הכלל הוא כל מה שעובר בין העובד למעביד הינו שכר אלא אם כן הוכח אחרת - נראה לפי מה שתיארתה שזה משכורת ומה שהמעביד מנסה לעשות זה להתחמק ממס שכר מה שלא מובן הוא האם תשלום הבונוס בחשבונית כולל את המעמ או לא ( כלומר המעביד מוסיף מע"מ מעבר לסכום הבונוס )ואם לא הרי שהמעביד במקום לשלם מס שכר ישלם מעמ שאינו יכול לקזז מבחינתך אין הבדל פרט לכאב ראש של ניהול תיק מול הרשויות . אך הוא חוסך תשלומים אחרים וכן גודל החלק של ההכרה בהוצאה מבחינת המעביד - ותנאים סוציאלים שקבעתם . יש לציין כי הפסיקה לא הכירה ביכולתו של העובד להשכיר רכב למעביד וראתה בכך תשלום שכר

      • השכרת רכב למעביד לא חייבת להיות הכנסה מעבודה
        אבי | 07/03/2008 14:51

        בע"א 431/69, פקיד השומה ת"א 5 נ' דרבי חימיקלים בע"מ. נקבע במפורש כי השכרת רכב על ידי עובד למעבידו חייבת במס מכח סעיף 2(7) ולא מכח סעיף 2(2) אשר על כן - אם מדובר בהחזר הוצאות סביר שלא כרוך בו רווח לעובד (אלא הוצ' דלק, ביטוח, פחת וכד' באופן יחסי לשימוש שנעשה ברכב לצורך המעביד [כמובן שעדיף לרשום קילומטרים לצורך ההוכחה]) אינו חייב במס כלל.

    • מס שכר
      א | 06/03/2008 11:55

      כל מה שעובר בין העובד למעביד - שכר - אלא אם כן הוכח אחרת . לפי מה שתיארתה זהו שכר בכול מקרה תגיד מעביד שהוא לא יכול לקזז את המעמ שזה בגובה מס השכר