מועד ערעור מס הכנסה

  • ס' 153 לפקודת מס הכנסה
    תומר | 19/02/2008 15:35

    האם ישנה הגבלת זמן לערעור על צו שהוציא פקיד השומה לפי ס' 152 (ב) לפקודת מס הכנסה? ס' 153 לא מציין מועד כלשהו?

    • מועד ערעור מס הכנסה
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 19/02/2008 15:43

      ערעור על שומה של מס הכנסה שהוצאה בצו היא 30 יום. ניתן גם לאחר מכן לערער אך הטיעונים חייבים להיות משפטיים לגופו של עניין.

      • מועד ערעור
        תומר | 19/02/2008 15:56

        מודה אני לך על תשובתך, אך האם ניתן לדעת עפ"י איזה ס' בחוק תומך בכך, תודה מראש

        • ערעור מס הכנסה
          אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 19/02/2008 16:10

          153. (א) מי שרואה עצמו מקופח על ידי החלטת פקיד השומה על פי סעיף 152(ב), רשאי לערער לפני בית המשפט המחוזי, שבאזור שיפוטו פעל פקיד השומה. (ב) הערעור יוגש ויהא נדון בהתאם להוראות הפקודה ובהתאם לתקנות סדרי הדין שהותקנו לפיה ופקיד השומה יהיה המשיב בערעור. בסע' 2 לתקנות בית משפט (ערעורים בעניני מס הכנסה), התשל"ט - 1978, מצויין כדלקמן: ערעור על שומה יוגש בהודעה בארבעה עותקים בכתב תוך שלושים יום מהיום שבו נמסרה השומה למערער.