ביטוח מנהלים

  • מבטחים, ביטוח מנהלים
    איריס | 15/01/2008 15:37

    יצאתי לפנסיה מוקדמת ואמורים לשלם לי המשך תשלומים למבטחים כמי כןכמו כן התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ואני העשה תאום מס לשאלתי במקום עבודה יורידו לי עבור ביטוח מנהלים האם ישנה תיקרה לגבי ההפקדות בביטוח ? האם אשלם מס על זה? או האם כשהעזוב את מקום עבודתי אוכל למשוך את הביטוח מנהלים האם השלם מס על הכספים?

    • ביטוח מנהלים
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 15/01/2008 18:08

      תקרת ההפקדה למסלול הוני, (כלומר מענק חד פעמי) לפי פקודת מס הכנסה עומדת על 9,890 ש"ח.הוא מאפשר לעובד לצבור תקרת פיצויים פטורה ממס וכן כל תגמולי העובד פטורים ממס בעת פרישה בכפוף לתקנות. במסלול קצבה, תגמולי עובד ומעביד שהופקדו לאחר 1/1/00 סגורים למשיכה חד פעמית ויתקבלו כקצבה בלבד. עזיבת עבודה במסלול ההוני בפוליסה הונית הפיצויים ניתנים למשיכה כסכום חד פעמי בכפוף לתקרת הכנסה מזכה ( כמדומני 10,200 ש"ח לשנת עבודה) כפול מספר שנות עבודה. כספי תגמולים ניתנים למשיכה לאחר חצי שנה שבהן העובד מובטל או הפך להיות עצמאי או לאחר 13 חודשים אצל מעסיק חדש ובתנאי שהעובד אינו מפריש לפוליסה. בפוליסת קצבה הפיצויים ניתנים למשיכה כסכום חד פעמי בכפוף לתקרת הכנסה מזכה ( כיום = 9,400 ש"ח לשנת עבודה ) כפול מספר שנות עבודה. יתרת הפיצויים ניתנים ליעוד לקצבה כאשר כספי התגמולים שנצברו בפוליסה מתחלקים לשניים : א) כספים שנצברו עד 1/1/2000 ניתנים למשיכה ח"פ על פי התקנות אם חצי שנה מובטל או הפך לעצמאי או עובד מעל 13 חודשים אצל מעסיק חדש. ב) כספים שנצברו החל מתאריך 1/1/2000 סגורים למשיכה חד פעמית ויוכלו להתקבל רק כקצבה. קצבה זו תתווסף לקצבאות אחרות של העובד אשר חייבות במס.משיכה חד פעמית של כספים אלו תכוסה ב- 35% לפחות. לפי עניות דעתי, פני למבטח לקבלת מידע. מדובר בבקשה טריויאלית ולגיטימית לחלוטין.