מס רגרסיבי - השלכות

  • שאלה שנשאלתי בקורס- עזרה דחוף
    אוראל | 14/11/2007 10:15

    בכיר אמר:שימוש בשיטה רגרסיבית להטלת מס על הכנסת עבודה תביא בהכרח לא רק לעליית המס השולי אלא גם להרחבת הפערים הכלכליים והחברתיים בחברה. מה כוונתו?

    • מס רגרסיבי - השלכות
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 14/11/2007 17:33

      מס רגרסיבי הוא מס המוטל לפי אחוז נמוך יותר על הכנסה גבוהה, בעוד שעל הכנסה נמוכה יוטל מס באחוז גבוה יותר, למעשה הפוך מהשיטה הפרוגרסיבית הנהוגה בארץ. שיטת המס הזו נחשבת בלתי צודקת, עקב פגיעתה במעוטי היכולת, ולכן אינו נפוץ בעולם.

      • זה נשמע ממש מעוות, איפה זה כן נהוג בכלל?  לת
        אליעזר | 14/11/2007 22:01

        • מיסוי רגרסיבי - מדינות נוהגות
          אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 14/11/2007 22:19

          מיסי גולגולת הינם מיסים רגרסיבים. מסי גולגולת כיום פחות מקובלים. ב-1988, ראש ממשלת בריטניה דאז מרגרט ת'אצר הובילה הטלת מס גולגולת כחלק מרפורמת מסים. לאחר שמונה לראש ממשלת אנגלייה ג'ון מייג'ור ולאחר הפגנות נשרחבות בכל רחבי אנגלייה בוטל המס הפוגעני. ניתן לראות כדומה את אגרת הטלווזיה אשר משולמת בסכום שווה על כל האזרחים, כך שבפועל העניים משלמים אחוז גבוה יותר מהכנסתם, בעוד שהעשירים משלמים אחוז קטן מהכנסתם. בעבר ששלטה הממלכה העות'ומנית היה משולם מס גולגולת אשר הוא מהווה מס רגרסיבי, כיון שניטל מראש משפחה לפי ראשים, כך שמשפחות ברוכות ילדים משלמות יותר, וגם העניים משלמים חלק נכבד יותר מהכנסתם.

          • תודה רבה על התשובה אך איני מבינה דבר נוסף
            אוראל | 15/11/2007 20:51

            איני מבינה כיצד השיטה הרגרסיבית תביא בהכרח לעליית המס השולי? נגיד מ46% ל 52% ?