הטלת עיקול על ידי מס הכנסה

  • עיקול על חשבון עו"ש
    אושרת | 11/11/2007 11:53

    שלום רב, נישאתי אך לפני חודש. שבוע טרם נישואי פתחתי יחד עם בעלי חשבון חדש בבנק. ביום שישי האחרון בשיחה עם הבנק הופתעתי לגלות שחשבון העו"ש המשותף לי ולבעלי עוקל ביום שלישי. היום סיפרו לנו כי מדובר בעיקול שנבע מאי תשלום של דוח חנייה השייך לבעלי משנת 2005. אני לא מבינה מדוע הבנק עיקל גם את החשבון המשותף שלנו, כשבעצם לבעלי יש חשבון בנק אישי שלו כבר שנים רבות המתנהל באותו הבנק???? לא ברור לי למה צריך היה הבנק לפנות דווקא לחשבון המשותף, ולערב גם אותי ולפגוע בתדמיתי ומבלי ליידע אותי, כשאפשר היה לעשות זאת רק בחשבון הפרטי של בעלי, אני שואלת זאת כי החשבון הפרטי של בעלי מכיל הרב מאוד כסף בעו"ש לעומת החשבון המשותף, והקנס הוא של כ- 200 ש""ח בלבד???? יש לציין כי בעלי קיבל הבייתה בפעם הראשונה!!!! לביתו דרישה לתשלום ואיום בצעדים משפטיים קצת אחרי החתונה, ואני מנסה לאתר עכשיו את היום שבו הוא קיבל את המכתב כדי לבדוק האם העיקול חל לפי מניין הימים הרשום במכתב. האם צריך לספור ימים מהיום שהוא חתם בדואר על קבלת המכתב???? בכל אופן בעלי שילם היום את הקנס + הוצאות נוספות אני מבקשת עצה ו/או הדרכה לגבי כל ההתנהלות המתוארת לעיל, האם הכל תקין, ומה ניתן לעשות?, להתלונן בבנק? האם בדיקת התאריכים רלוונטית ומתי? ואם לא אז לאן צריך לפנות?

    • הטלת עיקול על ידי מס הכנסה
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 11/11/2007 12:59

      שלום רב, עקב חוב רשאים הם להטיל עיקול על כל נכס, גם אם הוא משותף, וגם אם אחד שוויו נמוך ואחד שוויו גבוה. אם הסכומים משמעותיים היוועצי בעו"ד לגבי המשך התנהלות, לו תוכלי למסור את כל הנתונים באשר לסכום העיקולך וכיו"ב. בעיקרון על עגמת נפש כיון שמדובר בעיקול מוצדק לא ייטה ביהמ"ש לפסוק פיצויים ובטח שלא גבוהים אלא בנסיות מיוחדות מאוד.

      • בהמשך לאותה בעיה...
        סלבה | 06/07/2009 12:03

        סיפור דומה: גם אני נשוי טרי לפני חודש. גם אנאחנו פתחנו חשבון משותף עם אישתי בעקבות החתונה. גם לי יש חשבון שלי בנוסף. לפני כמה ימים הופתעתי לגלות עיקול בחשבון המשותף וגם(!!!!) בחשבון האישי על אותו סכום, הגורם המעקל - העיריה. לפני יותר משנתיים (אך פחות מ-3 שנים) קיבלתי כנס, הגשתי עירור - קיבלתי מכתב שהעניין בבדיקה. מאז -כלום! והנה, אחריי יותר משנתיים באופן פתאומי - עיקול. התקשרתי למחלקת גבייה, אמרו לי ששלחו מכתב כמה חודשים אחרי המקרה עם "הפחתת תובע", מכתב שאני לא ראיתי לא שמעתי ולא קיבלתי. בסוף שלחו אותי להביא "תצהיר רשם בית המשפט". מה ניתן לעשות?? מה זה התצהיר הזה? האם מותר להם לעקל ללא התראה מוקדמת?? האם מותר לעקל בו-זמנית בשני בנקים?? בתודה מראש לכל עונה!