הכנסה מתביעה כנגד המדינה

  • זכייה בתביעה כנגד המדינה
    קונינו ירון | 24/10/2007 14:29

    כנראה וב"ה אני עומד לזכות בתביעה גדולה נגד המדינה. יקחו לי מס על הכסף שאני מקבל? זה נשמע לי קצת מגוחך כי זה הרי מגיע לי וגם זה כאילו שהמדינה לוקחת לי את הכסף בחזרה. אני אשמח לתגובה של העורכי דין

    • הכנסה מתביעה כנגד המדינה
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 25/10/2007 09:47

      הבחינה בחקיקת המס אינה בחינת "מי מקור ההכנסה" אלא "הכנסה ממקור". אין זה משנה אם ההכנסה נובעת מהמדינה או מכל מקור אחר, השאלה היא אם מדובר בהכנסה, אם יש להכנסה מקור חוקי, ואם לא חל פטור על ההכנסה.

      • אמרו לי שיש דבר כזה שנקרא מקור הוני?
        ירון | 26/10/2007 10:05

        אני לא בדיוק זוכר את המונח המדויק אבל אמרו לי שהוא לא חייב במס. יכול להיות?

        • מס רווח הון
          אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 28/10/2007 17:18

          ישנם שני מקורות הכנסה עיקריים, מקור הוני ומקור פירותי. השמות מושאלים ממשל עץ ופירות. העץ מניב פירות שהם הכנסות קבועות, וכודוגמת הכנסה ממשכורת, ריבית, שכירות וכו'. העץ לעומת זאת, אשר הינו מקור הוני משנה את ערכו, כלומר, שינויים הנובעים משינויים במחיר העץ המניב את הפירות או מכירת המקור. ולדוגמא: הכנסה משכירות הינה הכנסה פירותית קבועה ומחזורית, משא"כ הכנסה ממכירת הנכס המושכר עצמו. המקור ההוני חייב במס החל משנת 64. בעבר מס רווח הון בבורסה היה פטור ממס, אך החל מינואר 2003 חייב במס על מכירתו.

          • אז זכייה בתביעה זה מקור הוני לא?
            ירון | 31/10/2007 13:01

            בטוח זה לא משהו שחוזר על עצמו

            • תלוי מה מקור התביעה
              אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 31/10/2007 13:29

              תלוי בשל מה נתקבלה התביעה. המנקור יכול להיות הוני ויכול להיות פירותי. לדו' זכייה בתביעה הקשורה להגדרת חובות אבודים לעסק, יכולה להיחשב כהכנסה מעסק. לעומת זאת, זכייה בתביעה הקשורה לבעלות על נכס יכולה להיחשב כהונית. נסיבות המקרה צריכות להיות מוגשות במלואם. לעיתים אף אם גובה התשלום גבוה שווה בדיקה באיזה אלטרנטיבה מיסויית לבחור. לעיתים פרשנות או תכנון נכונים עשויים להפחית את גובה החבות במס.