זכות ערעור

  • מתן פסק דין
    גדי | 04/08/2009 12:32

    שלום רב היינו בהליך משפטי לפני כחודשיים קבלנו פסק דין\ אולם בסוף פסק הדין השופט לא כתב שאנחנו יכולים לערער , כמו כן הוא גם לא קצב זמן להגשת ערעור מה לעשות תודה גדי

    • זכות ערעור
      מערער סדרתי | 04/08/2009 12:53

      זכות ערעור כשמה כן היא. יש לך זכות לערער לפי חוק, ואינך תלוי בקביעות השופט בפס"ד. רק שים לב לפי הערכאה כי אכן מדובר בזכות לערער, ולא בהגשת בקשת רשות ערעור. כך למשל אם מדובר בפס"ד של תביעות קטנות, עליך להגיש בקשת רשות ערעור למחוזי ואין לך זכות ערעור אוטמטית. כנ"ל לגבי מצב בו פס"ד ניתנה בערכאה של ערעור ואתה מבקש למעשה כי ערכאה שלישית תדון בעניין וכ"ו.

      • תשובה לזכות ערעור
        גדי | 04/08/2009 18:03

        שלום רב אני יודע שיש לי זכות ערעור, האם אני מוגבל בזמן לזכות ערעור אחרי מתן פסק הדין או שזה מגביל אותי בזמן של 45 יום, תודה גדי

        • המועד להגשת ערעור בזכות
          עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 21:00

          ערב טוב גדי, המועד להגשת ערעור על פסק דין סופי הוא 45 יום מיום מתן פסק הדין. ימי הפגרה שהחלה ב - 16.7 אינם נמנים במניין הימים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

          • ערעור בזכות בבית משפט עליון
            חן | 12/02/2014 06:53

            האם ערעור בזכות נכון גם לגבי בית משפט עליון ?