זכויות יוצרים

  • רכישת עבודה ע"י לקוח וזכויות יוצרים
    אפרת | 06/12/2009 17:45

    אני מעצבת אתרים ומחתימה לקוחות על הזמנות עבודה לפני כל עבודה, יש לי לקוח שאני מעצבת עבור לקוחותיו אתרים והוא רוצה שאני אוסיף בחוזה ביננו שכל הזכויות שמורות וקוד המקור שמורות לעסק שלו. רציתי לדעת מה אומרת אמירה כזו במובן הרחב ובמה זה מגביל אותי. תודה רבה!

    • זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 06/12/2009 18:10

      שלום אפרת, המשמעות היא שהזכויות על האלמנטים העיצוביים ועל קוד המקור (שזה באופן כללי השפה המקורית שבה נכתבה תוכנית המחשב) שייכות ללקוח ולא לך. שימוש שלך בנ"ל ללא רשות יכול להוות הפרה. כדאי להזכיר בהקשר זה, שעל פי החוק ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע.