הזכות הכלכלית של היוצר

  • עבודה באזרחות
    רועי | 05/12/2009 19:31

    שלום, שמי רועי ואני תלמיד בכיתה י"ב. כחלק מיחידת האזרחות אותה אנחנו לומדים השנה, אנו מחוייבים להגיש פרויקט באזרחות. הנושא שנבחר לכיתה שלי הוא הפרת חוק זכויות יוצרים בצריבת דיסקים והורדת שירים בחינם באינטרנט. הנושא שקיבלה הקבוצה שלי (הכיתה מחולקת למספר קבוצות, כאשר כל קבוצה מקבלת תת נושא) הוא הפגיעה בקניין הגשמי של חברות ההפצה על היצירות של האומנים, כלומר איך זכויות החברות על השירים נפגעות מהפצה בלתי חוקית של שירים. כחלק מהעבודה אני צריך להראות איפה מתבטאת הפגיעה בחברות, וקשה לי מאוד למצוא נתונים או מאמרים בנושא זה.... ניסיתי לחפש דו"ח כספים של חברות הפצה (כגון הד ארצי) או מאמר בנושא, אבל אני לא מצליח למצוא. יש למישהו רעיון?

    • הזכות הכלכלית של היוצר
      עו"ד גיא קדם | 05/12/2009 19:44

      שלום רועי, חברות פרטיות בד"כ אינן מפרסמות נתונים כספיים בפומבי, וגם אם כן אני בספק אם היית מוצא שם נתון מסודר בנושא הספציפי שמעניין אותך. נסה אולי לחפש מחקרים בנושא במרכז המחקר והמידע של הכנסת (דרך אתר הכנסת), בפרוטוקלים של ועדות הכנסת שדנו בהצעת חוק זכות יוצרים החדש, וכן בפסקי דין שדנים בפגיעה בזכות הכלכלית של היוצר (אם לא תמצא בפסיקה נתונים מספריים לפחות תמצא התייחסות רעיונית לסוגייה). בהצלחה!