בד"כ היוצר של יצירה הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה.

  • למי הבעלות על מכתב שנשלח והגיע לנמען
    M. H. | 08/10/2009 10:14

    למי הבעלות על מכתב שנשלח והגיע לנמען? האם השולח יכול להכתיב כי הבעלות היא שלו? או, האם ברגע שהתקבל המכתב על-ידי הנמען יהפוך המכתב לקניינו הבלעדי של הנמען?

    • בד"כ היוצר של יצירה הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה.  לת
      עו"ד גיא קדם | 08/10/2009 10:16

      • שאלה בעקבות תגובה...
        M. H. | 08/10/2009 10:26

        במכתב שהתקבל מחברה סלולרית נכתב: "מסמך זה הינו רכוש (החברה), המידע הכלול במסמך זה הינו מידע פנימי. העתקה, הפצה ו/או כל שימוש אחר במסמך, או חלקים ממנו, הינם אסורים בתכלית האיסור". האם החוק הקיים מאפשר לחברה להכתיב את התנאים הנ"ל? נניח כי קיים מצב בו תוכן המכתב מראה בעליל כי החברה פעלה בניגוד להסכמים. האם החוק מאפשר שימוש במידע זה כדי לתבוע את החברה על הפרת הסכם?

        • יש לבחון את נסיבות העניין באופן פרטני
          עו"ד גיא קדם | 08/10/2009 10:31

          איני יודע מה תוכן המכתב ובאיזה הקשר הוא נשלח. יתכן ששימוש במידע יעלה לכדי פגיעה בפרטיות ולא בהכרח להפרת זכות יוצרים. כן צריך לבחון את הסכם ההתקשרות עם החברה. סביר להניח שלא תהיה מניעה להשתמש במכתב בבימ"ש, אך כאמור יש לבחון את הדברים באופן פרטני.

          • המשך לשאלת בעלות על מכתב שנשלח...
            M. H. | 09/10/2009 12:19

            בדיון במקרה הפרטי, מדובר על מכתב ששלחה חברה ללקוח. בהסכם ההתקשרות בין החברה ללקוח לא מופיע סעיף סודיות האוסר על הלקוח לפרסם את הקשר בין החברה ללקוח. במכתב ששלחה החברה, מופיע בשולי המכתב המשפט הבא: "מסמך זה הינו רכוש (החברה), המידע הכלול במסמך זה הינו מידע פנימי. העתקה, הפצה ו/או כל שימוש אחר במסמך, או חלקים ממנו, הינם אסורים בתכלית האיסור". לפי משפט זה, לכאורה, הלקוח אינו רשאי לעשות שימוש בתוכן המכתב. במכתב עצמו מפרטת החברה את פעולותיה בתקופת זמן מסוימת, כאשר קיים באותו זמן קשר עסקי בין החברה ללקוח. עקב הפעולות הללו של החברה נגרם נזק כספי ללקוח ולכן מבקש הלקוח לעשות שימוש בתוכן המכתב כנגד החברה. האם, למרות המשפט המופיע בשולי המכתב, יהיה תוכן המכתב תקף לצורך תביעת הלקוח את החברה?

            • לא ניתן לספק יעוץ משפטי אישי במסגרת הפורום הכללי  לת
              עו"ד גיא קדם | 09/10/2009 19:57

              • הסבר וסיכום.
                M.H. | 09/10/2009 22:07

                נושא הדיון מתייחס לעניין כללי הנוגע לציבור. המקרה הפרטי הובא כאן כדוגמה בלבד. מדובר על חברה בישראל המשרתת יותר ממיליון לקוחות, המוסיפה את המשפט הנלווה שצוטט קודם למכתביה הרשמיים. בכל מקרה, תודה על התייחסות העו"ד המכובד.

                • שימוש ביצירה מוגנת במסגרת הליך שיפוטי
                  עורך דין מתן שוק | 10/10/2009 12:51

                  שאלתך קשורה פחות לדיני זכויות יוצרים ויותר לדיני ראיות. בכל מקרה, חוק זכויות יוצרים קובע בסעיף 20 לחוק כי שימוש ביצירה מוגנת בהליכים משפטיים לפי דין מותר בהיקף המוצדק בשים לב למטרת השימוש. לפיכך, מותר לעשות שימוש בתוכן מכתב שהתקבל במסגרת הליך משפטי בהיקף המוצדק בנסיבות העניין ובתנאי שהשימוש רלוונטי להליך.