עו"ד גיא קדם אנא התייחס גם לשאלתי

  • האם ניתן להאריך את תוקפו של דגם רשום מעבר ל-15 שנה
    יעקב | 30/06/2009 13:44

    קיבלתי מכתב מחברה שטוענת שאני מחקה את מוצריה, במכתב מציינת החברה כי המוצרים אותם אני מייצר מוגנים ב"דגם רשום" על ידם, הדגם נרשם לפני כ-17 שנה והחברה משלמת אגרה, ומחדשת אותו מדי שנה, החברה לא טרחה לציין את מספרי הדגם הרשום,האם עלי להתייחס למכתבם? האם דגם רשום תקף ליותר מ-15 שנה?

    • עו"ד גיא קדם אנא התייחס גם לשאלתי  לת
      יעקב | 01/07/2009 11:37

    • פרטים נוספים
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2009 11:40

      יעקב שלום, אשמח אם תוכל לפרט עוד על הנסיבות - על איזה מוצרים מדובר? האם יכול להיות שהמכתב מתייחס בעצם לסימן מסחר רשום ולא בהכרח למדגם רשום? תודה, גיא

      • תודה עו"ד גיא על התיחסותך להלן פרטים נוספים.
        יעקב | 02/07/2009 11:46

        מדובר במוצרי ריהוט כגון מיטה מסוימת וכו', במכתב ההאזהרה שנשלח אלי מן המפעל כותב בעל המפעל כי הוא מייצר את הדגם מעל 17 שנה, והמוצר רשום כדגם רשום, והמפעל מחדש מידי שנה את תוקפו של הדגם הרשום, כאשר פניתי אליו בטלפון סירב בעל המפעל לומר לי את מספר הדגם הרשום, 2 שאלות יש לי ואשמח אם תענה לשתיהן 1. האם יש מושג שדגם רשום יהיה מוגן יותר מ-15 שנה 2. איך והיכן ניתן לברר מס' דגם רשום של מוצר מסוים. 3. האם יש חובה על המפעל למסור את מס' הדגם וסירובם לעשות כן עלול לשמוט את עילת התביעה תחתיהם.

        • זכויות במדגם
          עו"ד גיא קדם | 02/07/2009 12:17

          יעקב שלום, אני לא מכיר מדגם שמוגן מעל ל- 15 שנה, יחד עם זאת צריך לבדוק באופן קונקרטי במה מדובר, וזה יהיה קשה ללא מס' המדגם. אפשר להתייעץ בעניין זה עם ספריית רשם הפטנטים והמדגמים. אולי ניתן לבצע חיפוש פיזי לפי תחומים. מכל מקום, קח בחשבון שמעבר לסוגיית המדגם יכולות להיות עילות תביעה נוספות כגון גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט וכו'. כדי להתייחס לתחולת העילות הללו צריך לקבל תמונה יותר פרטנית. בכל מקרה מומלץ מאוד שלא להזניח את העניין ולהשיב למפעל שפנה אליך באופן מקצועי ומסודר.