זכויות יוצרים בקורס

  • קורס יחודי-היתכן להגן עליו? (על הרעיון ביצירתו)
    לאה | 25/06/2009 09:42

    יש לי רעיון לקורס יחודי לימודי. אך אני בטוח שהצלחתו תגרור חיקויים. האם אני חסרת אונים? תודה

    • זכויות יוצרים בקורס
      עו"ד גיא קדם | 25/06/2009 12:44

      לאה שלום, רעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכות יוצרים, אך דרך ביטויו כן. דהיינו, הרעיון לקורס אינו מוגן אך שקפים, מערכי שיעור וכו' כן.

      • ואיך שומרים על הזכויות בקשר למערכי שיעור?
        לאה | 25/06/2009 16:11

        והאם יש פסיקה שדנה במקרה אחד כזה? למשל קורס פסיכומטרי? וכי אפשר למנוע חיקוי מתודיקה? הרי מספיק שמשנים את הדוגמאות, הלא כן? האם תוכל קצת יותר להדגים בבקשה? שוב -האם יש פסיק לדוגמא?

        • מה מהווה העתקה מפירה של זכויות יוצרים
          עו"ד גיא קדם | 25/06/2009 16:56

          ככל שבמערכי השיעור יש מקוריות, הרי שזכויות היוצרים הן חלק אינטגרלי מהמערכים ושימוש בלתי מורשה בהם יעלה לכדי הפרה. בפסק דינו הקלאסי בית המשפט העליון - ע"א 23/81 משה הרשקו נ' חיים אורבוך, פ"ד מב(3) 749 - שעסק בהעתקה של ספרים להוראת חשבון (כולל שיטת ההוראה) קבע בית המשפט העליון, בין השאר, כי השאלה אם הדמיון בין שתי היצירות מספיק לשם קביעה שהנתבע העתיק חלק ממשי ומהותי מן היצירה המוגנת, היא שאלה שבעובדה ושל דרגה, והתשובה לשאלה זו צריכה להינתן לא על סמך השוואה מיכאנית של מספר מלים או שורות, הדומות ביצירות הנדונות, אלא לפי ההתרשמות של השופט מן היצירות בכללותן. רצ"ב פסק הדין.