האם סוכן ביטוח ניזוק עקב תביעת מבוטח

  • האם סוכן ביטוח מפסיד?
    גאיה | 03/07/2011 16:40

    במידה ואני תובעת את החברת ביטוח רכב שלי מכל סיבה ,שהיא למשל : גניבת רכב או פגיעה ברכב וכו' . האם הסוכן שעשה לי את הביטוח מפסיד באיזה שהיא דרך מכך שאני תובעת ? או האם המפסידה היחידה זה החברת ביטוח ?

    • האם סוכן ביטוח ניזוק עקב תביעת מבוטח
      עו"ד יקי רנד | 04/07/2011 11:09

      התשובה העקרונית, היא שלילית, וזאת ככל ששאלתך מתייחס לכיס ממנו יוצא התשלום אלייך בסוף ההליך. באופן עקרוני חב' הביטוח נושאת בתשלום הביטוחי, ולסוכן אין כל הפסד. עם זאת, במידה וחברת הביטוח סבורה כי הסוכן התרשל כלפיה ו/או הפר מי מבין חובותיו כלפיה, אזי, היא יכולה לצרפו להליך, ולטעון כי עליו לשאת בפיצוי כזה או אחר. כמו כן, לעתים, העובדה כי מבוטח מגיע למצב בו הוא נאלץ לתבוע את חב' הביטוח, נזקפת לעתים לחובת הסוכן, אשר לא הסביר מספיק טוב את תנאי הפוליסהלמבוטח ו/או לא ידע להתנהל נכון מול המבוטח וכך הלאה, דבר אשר בנסיבות מסוימות עלול להוריד את קרנו של הסוכן בעיני חב' הביטוח.