כיסוי כל הסיכונים

  • ביטוח דירה
    אביבית | 27/06/2010 09:05

    יש לי ביטוח תכולת דירה ובערב פסח האחרון פרצו לדירתי ונגנבו ממנה מספר פרטים. במהלך הפריצה נגנבו שתי טבעות זהב אשר היו מבוטחות לכל הסיכונים וכן מצלמות. חברת הביטוח בה אני מבוטחת מסרבת לשלם לי בגין הטבעות בטענה כי תכשיטי הזהב מבוטחים רק אם הם נמצאים בכספת (יש לי) ומאחר והם הושארו על השידה אני לא מבוטחת. חשוב לציין כי ידעתי כי אני מחוייבת להחזיק את הזהב בכספת, אין לי כל הנחה בפרמייה על כך שיש לי כספת בבית והתכשיטים מבוטחים כנגד כל הסיכונים. האם חברת הביטוח יכולה להתחמק מתשלום בגין גניבת פריטי הזהב? שאלה נוספת - חברת הביטוח מסרבת לפצות אותי בגין המצלמות על-פי הערך המקורי של המוצרים כפי שמופיע בהערכת השמאי (הערך אשר לפיו נקבעה הפרמיה השנתית של הביטוח), אלא מעוניינת לפצות אותי על-פי ערך המוצר כיום (הפרש משמעותי). האם יש באפשרותה לעשות כן?

    • כיסוי כל הסיכונים
      אחד שאוהב לעזור | 27/06/2010 10:58

      אני מציע שתרשמי לנו מי חברת הביטוח על מנת שכולנו נוכל להיזהר לעתיד. כיסוי כל הסיכונים אמור לכסות כנגד כל סיכון לאותו תכשיט, כיסוי כל הסיכונים אמור לכסות את התכשיט גם מחוץ לבית כאשר התכשיט נמצא על ידך או בכיסך והלך לאיבוד או נגנב, לכן קוראים לכיסוי כל הסיכונים זה נשמע לי מאוד לא רציני שחברת ביטוח מחריגה אבדן/גניבה כאשר התכשיט נמצא בבית לסיכון מסויים (זאת אומרת מחריגה גניבה במקרה שהתכשיטים בבית בתוך כספת?! אוי נו באמת) הרי אם יש חריגה בכיסוי מסויים אזי אין מדובר בכיסוי של "כל הסיכונים" נכון?! אני באמת אשמח לדעת באיזה חברת ביטוח את על מנת שאוכל לקרוא את הפוליסה שלהם ולראות איך הפוליסה שלהם מגדירה את הכיסוי "כל הסיכונים" המוזר הזה

    • נזקי פריצה
      סיגל רייך-הלל, עו"ד | 28/06/2010 11:49

      לגבי המצלמות, חברת הביטוח משלמת לפי ערכן היום. לגבי התכשיטים, ככל שלא הוגדר בפוליסה כי רק תכשיטים מעל לשווי מסויים צריכים להמצא בכספת, נראה כי כל התכשיטים שאינם ענודים צריכים להמצא שם. בכל מקרה אם לא ידעת על "תנאי הכספת" כדאי ךלדרוש מסוכן הביטוח שילחם למענך. שיהיה בהצלחה, סיגל רייך-הלל, עו"ד

    • תנאי הפוליסה
      אלמונית | 11/07/2010 12:07

      בהתייחס למצלמה - במידה ואכן מדובר במצלמה ישנה אכן הפוליסה מקנה כיסוי בערכי כינון (חדש) במידה ואת רוכשת ובערכי שיפוי (ערך ראלי) במידה ואת לא רוכשת חדש ולכן הפיצוי שקיבלת כרגע בהתאם להערכת השמאי הינו ערך ראלי שהינו בדרך כלל 20% לערך משווי כחדש ללא מע"מ. לענין התכשיטים - תבדקי בדיוק כיצד מנוסחת הפוליסה, במידה ומצוין לך כי תכשיטים יהיו בכספת אין המדובר בתנאי המחייב אותך שהתכשיטים יהיו בכספת. במידה ומצוין " מוצהר ומוסכם בזאת... כי תכשיטים יהיו מכוסים כנגד סיכוני פריצה בכספת" אזי מדובר בתנאי וישנה בעיה. בנוסף מה ביטח כמה תכשיטים האם כל תכשיט הוכנס כתנאי לכספת המדובר בכיסוי כה"ס ולכן יש לבדוק יותר לעומק. מה שאוכל לומר שחברות הביטוח מנסות תמיד לשלם כמה שפחות. צייני במלל את התנאי שמצוין בפוליסה ואשמח לעזור.