הפרשות נמוכות בביטוח מנהלים

  • פנסיה בבטוח מנהלים בחב ביטוח
    צפרירה | 07/06/2010 21:09

    הנני עובדת אצל מעסיק פרטי במישרה חלקית 4 שנים. החל מ 4/2008 מעסיקי החל להפריש לחב ביטוח ביטוח מנהלים לפניסה לפי הרשום בפוליסה 5%+5%+8.33% אך לא לפי המשכ הנכונה הרשומה בתלוש. משכורת בסיסית. הדבר התגלה באקראי מבחינתי כשרצה להעלות את השכר גם לא לשכר הנכון הרשום בתלוש וגם להוריד את אחוזי ההפרשות, חתם בשמי ללא ידיעתי לחב הביטוח. הנושא התגלה לי בעקבות מכתב שקיבלתי מחב הביטוח ולא הבנתי אותו וכך התגלה לי הכל. שאלתי-1. כיוון ואיבדתי את אמונתי במעסיקי א. האם יכול לשנות אחוזים וסכומים בפוליסה מבלי לידע אותי על כך.ב.האם רשאי לא לנכות לפי הרשום בפוליסה המקורית מ 3/08 המשכורת הנכונה של התלוש.ג. האם עקב כך אני יכולה לראות את עצמי בהרעת תנאים.למרות ואפילו שהוא יחזיר את הפוליסה לכשירותה המלא.ד. ומה חלקו ואחריותו של סוכן הביטוח בכל הנושא. לציין בגלל משכ שהוצהרה לא נכונה לחב הביטוח גם אובדן כושר עבודהפוליסת פיצויים למקרה מוות אינו ראלי בכלל.למותר לציין שהמשכורת הינה משכ רגילה 3000 שח והצהיר על 450 שח.ולפי זה חישב את התגמולים של %5.תודה

    • הפרשות נמוכות בביטוח מנהלים
      עו"ד גיל קראוס | 08/06/2010 15:22

      צהריים טובים, ראשית, שינוי סכומים ואחוזים בפוליסה כזו ניתן לעשות רק במידה ואת מחליטה להפריש יותר אבל לא תוכלי לשנות ישירות בחברת הביטוח את ההפרשות שמפריש המעביד, מבלי לקבל את הסכמת המעביד. אם אכן הופרשו לך הפרשות נמוכות בניגוד להסכם עבודה, מדובר בהפרת הסכם עבודה ובהחלט ניתן לראות בכך גם הרעת תנאים. אם ההסכמה הייתה על הפרשות בהתאם לגובה המשכורות ולא נעשה כך, מדובר בהפרת הסכם העסקה. חלקו של הסוכן בעייתי, למרות שלסוכן יש גם חובה כלפייך ולא רק למעביד. השאלה היא מה מידת הידיעה והפיקוח שלו בעניין.

      • המשך לנושא המעביד והפנסיה.
        צפרירה | 08/06/2010 21:31

        ראשית תודה על התשובה המהירה. המשכ הינה 3000 שח בחודש מעבידי דיווח לחב הביטוח מ 3/08על משכ 450שח ולפיכך מעביר לחב הביטוח 23 שח לתגמולים שהם 5% מסך 450שח שכר לחודש. ב 5/10 מעבידי ללא ידיעתי ניסה להעלות את השכר בחב הביטוח ל 1350שח מבלי לידע אותי וגם הסוכן לא ידע אותי ,ועקב כך קיבלתי מכתב מחב הביטוח שהייתי אמורה להסכים ןלחתום עליו , לא הבנתי לפישרו של המכתב והתקשרתי לחב הביטוח וכך התגלתה לי כל התרמית. שמישהו חתם בשמי. למותר לציין שממשכורתי הוא מנכה 14 שח מ 3/08 ועד היום.מידת הידיעה של הסוכן מלאה וכיוון וחתימת הזיוף נמצאת על הטופס שקיבל גם הסוכן מחב הביטוח כמו שאני קיבלתי אותו מכתב.כששאלתי אותו לפני שהתקשרתי לחב הביטוח מזה המכתב שקיבלתי אמר לי שהכל בסדר והכל סודר. האם אפשר לדווח על משכורת אחרת מהמשכורת הרשומה בתלוש. האם אפשר לשנות אחוזים מבלי לקבל את הסכמתי הוא ביקש להעלות את המשכורת ולהוריד את האחוזים. בדף הרשמי של חב הביטוח מצוין במפורש משכ 3/08 וכמה אחוזים אמורים לרדת ממנו וממני.וגם הסכומים בעקבות זאת.מצוין במפורש אובדן כ עבודה באיזה סכום הוא מתחיל וגם ביטוח פיצוי למקרה מוות, ובריכוז השנתי עקב הצהרה על משכ של 450 שח סכומים האלו נמוכים בהרבה.האם יש עילה להתפטרות ואפילו והוא משלים את הפוליסה כנדרש עקב חוסר האימון המוחלט במעבידי. יש לציין שכמו המקרה שלי זה נעשה לעוד 2 עובדות במשרד באותה מתכונת רק בסכומים אחרים.האם אין חובה על המעביד לנכות משכר העובד כפי שרשום בתלוש משכ .אודה לתשובתך.

        • הפרשות נמוכות מצד המעביד
          עו"ד גיל קראוס | 09/06/2010 17:36

          אין ספק שההתנהלות שאת מתארת איננה תקינה, בלשון המעטה, הן של המעביד והן של הסוכן. בחוק פנסיה חובה ישנם הגדרות לגבי חישוב ההפרשות בגדול. ההפרשות אמורות להיות משכר הבסיס ותוספות קבועות שמשולמות לעובד, בהתאם לתלוש המשכורת.