תשלום חברת ביטוח ללא ידיעתך

  • תשלום של חברת הביטוח ללא ידיעתי
    תומר | 07/06/2010 12:46

    שלום, בשנת 2006 ניתן צו פירוק נגד החברה שבבעלותי, בזמנו היה לי ביטוח צד ג' , לאחר צו הפירוק הוגשה ע"י עובדת שלי תביעת גוף בגין פגיעה מסטנד ברזל בסופר בו עבדה מטעמי, לפני כחודש הבהירה לי חברת הביטוח כי היא שילמה 11,000 ש"ח לעובדת והם דורשים השתתפות עצמית ( התביעה הייתה על 6,300 ובנוסף הביטוח אישר לה עוד 5,500 הוצאות) חברת הביטוח לעולם לא פנתה אלי לשאול את דעתי מה עוד שאני חושבת שהאחריות הינה של הסופר ובעל הסטנד ממנו נפגעה הבחורה. כעת הם דורשים את הכסף, האם חובה עליהם לשאול את דעתי לפני אישור התשלום , האם העובדה כי החברה הייתה בפירוק איננה מגנה עלי מתביעות כגון אלו ? תודה

    • תשלום חברת ביטוח ללא ידיעתך
      עו"ד גיל קראוס | 08/06/2010 15:18

      תומר שלום, יש לעיין היטב בהוראות הפוליסה על מנת להשיב לשאלתך כראוי. כעיקרון, חברת ביטוח יכולה לשלם לנפגע, אך בהתאם לסעיף 68 לחוק חוזה ביטוח עליה להודיע על כך קודם לכן למבוטח ולאפשר לו 30 ימים להגיב.