קבלי עצה ממני

  • תאונת דרכים - הפעלת צד ג'
    ויקי | 06/06/2010 10:02

    שלום רב, ברכב שלי פגע רכב צד ג'. הפוגע דיוחח על התאונה לביטוח שלו. נתבקשתי להכניס את הרכב לאחד ממוסכי ההסדר. הובטח לי רכב חלופי לזמן התיקון., רגע לפני שהכנסתי את הרכב, נאמר שאני לא זכאית לרכב חלופי, כי הרכב החלופי ניתן רק למבוטחים עצמם ולא לאלה שנפגעו בידי המבוטחים. האם הגיוני? הרי שהשהות ללא הרכב, הינה אחד הנזקים, בין היתר, אשר נגרמו בשל התאונה? מדוע עלי להשאר ללא הרכב, אם פגעו בי שלא באשמתי (הצד השני אשם, ולכן הביטוח של הצד השני משלם על הביטוח). האירוניה בכל הסיפור היא שאני , בחברת ביטוח שלי, משלמת עבור ביטוח יקר יחסית, היות וזה כולל את שלל ההטבות, וביניהן רכב חלופי במקרה של תאונה, אלא שבשביל להנות מזה, אני צריכה להפעיל את הביטוח שלי, דבר שמיותר במקרה זה, היות ואני כלל לא אשמה בתאונה. אני גם לא יכולה לשלם על ההשכרה ואחר כך לתבוע בתביעות קטנות, כי אני חותמת על תצהיר אי הגשת תביעות. האם אני יכולה לתבוע אישית את הרכב הפוגע (היות והתצהיר הוא כלפי חברת הביטוח של הרכב הפוגע?)

    • קבלי עצה ממני
      אחד שאוהב לעזור | 07/06/2010 00:09

      את משלמת מאוד יקר לחברת הביטוח שלך שמעבירה חלק מהכסף לסוכן הביטוח שלך. למה שלא תפני לסוכן שלך? אני מודע לזה שישנם סוכנים שלא מטפלים בתביעות צד ג', אבל אלו הם סוכנים שאין להם כל כבוד ללקוח ואין להם שום מטרה לשמר את הלקוח. אם לסוכן שלך יש מטרה לשמר אותך כלקוחה שלו, פני אליו, ספרי לו על המקרה, הוא יפנה אותך למוסך הסדר של חברת הביטוח שלך! כך שתוכלי לקבל רכב חליפי, ההבדל היחיד הוא שהתביעה תתנהל בצורה אחרת. הסוכן ימסור לך איזה מסמכים להעביר, יגיד לך לשלם למוסך דחוי ל90 לשמאי דחוי ל60 ובעצם את המסמכים שיגיעו אליו ישלח לחברת הביטוח שאותה צריך לתבוע, תוך 30 יום (על פי חוק) או 45 עד 60 יום על פי עצלנות של חברות ביטוח הם אמורים להחזיר לך את הכסף. כך שאת גם מרוויחה את הרכב חליפי וגם מקבלת את התשלום של התביעה. תצהיר אי הגשת תביעה לא רלוונטי למקרה שבו תפני לסוכן שלך, כי הוא יטפל לך בכל הנושא. עזבי שלא נראה לי שאת יודעת בכלל את ייעודו האמיתי של תצהיר אי הגשת תביעה (תצהיר שאומר שאת לא מפעילה את חברת הביטוח שלך, זהו לא מסמך התחייבות שעליו את חותמת שאין יותר תביעות בנושא) ולאחר שחפרתי, שיהיה בהצלחה!

    • תביעת נזקי רכוש
      עו"ד גיל קראוס | 08/06/2010 14:53

      ויקי שלום, אם את מחליטה להפעיל את הביטוח שלך, את זכאית לכל ההטבות אך יבוצע ניכוי של השתתפות עצמית וכן תבוטל הנחת העדר תביעות בהנחה שקיימת. רכיבים אלו תוכלי אחר כך לתבוע מהנהג הפוגע בבית המשפט לתביעות קטנות. אם חברת הביטוח של הנהג הפוגע היא זו שמפצה אותך, את אכן לא זכאית להטבות שונות כמו רכב חלופי, הכל בהתאם לתנאי הפוליסה של הנהג הפוגע. אם נגרמו לך נזקים נוספים, כמו שכירת רכב חלופי, תוכלי אחר כך לתבוע את הנהג הפוגע בגין נזקים אלו.