ייצוג במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה

  • תאונת דרכים
    שמעון | 29/05/2010 17:44

    בשנת 2007 עברתי תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה ,ייצג אותי עורך דין בתיק התביעה והיה רק בוועדה אחת מתוך מס וועדות שהיו לי,בשבוע שעבר קרא לי העורך דין ואמר שאין טעם לתבוע מכוון שלא נגיע מעבר לכספים שאקבל מביטוח לאומי והוא מקווה שיוכל להוציא את שכר הטרחה מהתביעה.1. האם עורך הדין צריך לקבל תמלוגים מגמלת ביטוח הלאומי שאני מקבל?2.האם אני אמור לקבל תשלום בגין כאב וסבל והם לא קשורים לגובה סכום הכולל מביטוח לאומי?3.אני עובד מדינה ובפוליסת הביטוח ישנו סעיף ריסק ונכות קבועה מתאונה בלבד ע"ס 120,000 שהם לא קשורים לתביעה של העורך דין בתיק?תודה רבה

    • ייצוג במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
      עו"ד יקי רנד | 30/05/2010 20:20

      בעקרון, נהוג כי עו"ד המייצג תובע מול מוסד הביטוח הלאומי, לרבות הופעה בועדות, זכאי לקבל שכ"ט מתגמולים אותם מקבל התובע, ובלבד כי הדבר הוסדר בהסכם שכה"ט ביניהם. נזק בגין כאב וסבל נתבע ממבטחת החובה, ואינו נזק המשולם מכוח תביעה לביטוח הלאומי. על פניו, מבלי להכיר את פרטי המקרה על בורים, נראה כי יש מקום לתביעה כנגד מבטחת החובה, בגין כאב וסבל, הפרשי שכר, ויתכן ואף ראשי נזק נוספים. באשר לתביעה ע"פ פוליסת נכות מתאונה, אני מבין כי אתה שואל האם עוה"ד זכאי לשכה"ט הנגזר מתביעה זו, ותשובתי על כך לא תהיה שונה מתשובתי לשאלתך בנושא הביטוח הלאומי. הדבר תלוי מה סוכם בינך לבין עוה"ד, וכמובן, מה פועלו של עוה"ד להשגת תגמולי הביטוח ע"פ פוליסה זו.