תאונת דרכים לקשיש

  • שאלה בנוגע לקשיש אשר נפגע בתאונת דרכים קשה
    עו"ד צעירה | 30/03/2010 20:15

    אדם בן 80 נפגע ע"י אוטובוס כאשר חצה במעבר חציה עוד באותו היום נדרש לניתוח ראש דחוף ולא נראה כי מצבו ישתפר. שאלות: 1. התאונה התרחשה בדרכו לעבודה האם כדאי לתבוע מביטוח לאומי או עדיף שלא ולתבוע את כל הסכום מחברת הביטוח של חברת האוטובוס? 2. כיצד עלי להעריך את הנזק אשר נגרם לו ולמשפחתו כאשר הנני שולחת את מכתב הדרישה לחברת הביטוח? 3. מהי הפרוצדורה האידיאלית בה עלי לפעול? תודה רבה וחג שמח

    • תאונת דרכים לקשיש
      עו"ד גיל קראוס | 31/03/2010 21:16

      ערב טוב, קיבלת מענה לשאלתך הזהה בפורום דיני נזיקין, אך אנסה בכל זאת לתמצת את הדברים שכן שאלותייך מצריכות מענה ארוך והולם. מומלץ לתבוע גם את ביטוח לאומי, שכן גם אדם אשר זכאי לתבוע את ביטוח לאומי ולא עושה זאת, מתבצע ניכוי רעיוני של הסכומים שהוא יכול היה לקבל. צריך לעקב אחר מצבו הרפואי של הנפגע ולאחר שמצבו יתייצב פחות או יותר, לנסות ולפנות בדרישה מגובה במסמכים לחברת הביטוח. במידה והמו"מ לא מצליח, יש להגיש תביעה לבית המשפט ולבקש מינוי מומחים בתחומים הרלוונטיים.