תביעת מבוטח

  • תאונה קלה - סחבת של העו"ד שלי, והוא בכלל נגדי,
    טל | 21/08/2009 05:21

    אני מבקש עזרה לגבי עו"ד מטעם הביטוח שמסנן אותי מנסה לשכנע אותי לוותר ומנצל את חוסר הבנתי בתחום. לצערי זה לא קצר, כי יש מספר רב של התנהלויות רשלניות של העו"ד שלגבי חלקם אני בטוח ולגבי חלק לא. אודה רבות לעוזרים! לפני כשנה וחצי הייתי מעורב בתאונה קלה, בקצרה יצאתי לעקיפה חוקית ובטוחה ורכב נעקף החליט שגם הוא עוקף ונכנס בצד ימין של הרכב שלי באמצע. הביטוח שלי המליץ לי על הפעלת הביטוח שכולל שמאי, ותביעה בבית משפט ע"י עורך דין מטעמם, ואני הסכמתי. הלכתי לפגישה ראשונה ושילמתי לו איזה 500 ש"ח בנוסף להשתתפות העצמית ששילמתי לביטוח שלי, הוא אמר שתוך חודש חודשיים יהיה תאריך למשפט. עבר איזה חודש חודשיים ואני דואג שלא נפספס את המשפט הקרב ובא. ואני מתקשר כדי לברר מידע והוא מסנן אותי, לפחות 50 הודעות השארתי לו, כול יום התקשרתי לפחות 3 פעמים ובכול פעם מחדש הוא לא נמצא במשרד. ככה סחבת של איזה 4 חודשים, לאחר חיפוש קצת באינטרנט מצאתי את הטלפון הפרטי שלו ודרשתי מידע על התיק שלי הוא אמר שזה לוקח זמן, שצריך לקבל תגובה מחברת הביטוח השניה. ככה עברו להם עוד כמה חודשים החלטתי לנסות שוב לברר עוד מידע, וגם כאן הוא לא עונה, מפאת כבוד המשכתי לנסות להתקשר למשרד ולהשאיר הודעות אך הוא אינו חוזר, כשאיבדתי סבלות יצרתי איתו קשר שוב בטלפון הפרטי והוא אמר כן אני בדיוק עובר על התיק שלך ואני יחזור אליך עם תאריך. לאחר חודשיים (שנה אחרי התאונה) הוא חוזר אליי עם תאריך ואומר שלא הוא יהיה איתי אלא עו"ד מטעמו ואני צריך להיות בכפר-סבא בשעה X והעורך דין השני ידבר איתי יום לפני ,שאלתי אותו מה עושים עם התוספת פרמיה שאני משלם והוא ענה תביא את ההצעת מחיר בלי התאונה והצעת מחיר עם התאונה מחברת הביטוח וזה הכול יום לפני המשפט אני מתקשר אליו לפרטי כדי לומר לו ששום עו"ד מטעמו לא יצר איתי קשר ואני רוצה לדעת מה עושים ואיך. הוא אומר לי סליחה אבל המשפט נדחה כי אני במילואים והעו"ד השני חולה, ושוב אמר שהוא יחזור אליי עם תאריך חדש. לאחר חודשיים הוא חוזר אליי ואומר לי תשמע הביטוח של הרכב השני רוצה פשרה ומוכן לתת 50 אחוז, בגלל שאני יודע שהצדק איתי ישר אמרתי מה פתאום!, אבל התעניינתי לגבי הסכום והוא אמר לי רק 1050 ש"ח אני אומר לו שזה לא יכול להיות הסכום הטביעה צריך להיות 8-9 אלף כולל התוספת פרמיה שאני משלם לביטוח והוא מנסה לשכנע אותי להסכים לפשרה מתחילת השיחה ואומר שזה מסובך להוסיף את הפרמיה אני צריך הוכחות וקבלות לא מספיק, ולשנות את הסכום הטביעה. אז\בעבר הוא אמר לי רק תביא קבלות לבית משפט ויהיה טוב. כמו כן הוא מקריא לי איזה טופס של המוסך שתיקן את האוטו שלי ורשם את נסיבות התאונה והעו,ד טוען שזה לרעתי ולכן כדאי לי להסכים לפשרה. עכשיו לשאלות: 1) האם מותר לשנות סכום תביעה? 2) מה צריך לעשות כדי להוסיף את התוספת פרמיה שאני משלם בגלל התאונה? 3) תוך כמה זמן מתקבלת תביעה או מה הזמנים הממוצעים לתביעות על תאונות דרכים? 4) האם הייתי צריך לשלם לעו"ד בזמן הפגישה הראשונה 500 ומשהוא?5) איך אני יוצא מכול הבלגאן הזה, אין לי כסף כדי להשתמש בשרותי עו"ד מקצועי כמו שצריך, ואני משלם המון לביטוח כדי שידאג לי כמו שצריך. אני חושש שעו"ד כזה גם לא יתאמץ בבית משפט ואני יפסיד עוד בגללו. אודה רבות לכול מי שיעזור לי להבין קצת ולהסתדר בבלגאן הזה שנכנסתי אליו.

    • תביעת מבוטח
      עו"ד יקי רנד | 21/08/2009 11:37

      אני מבין משאלתך שהפעלת את פוליסת המקיף, והתביעה המדוברת הנה למעשתה תביעה בגין נזקיך העקיפים כתוצאה מהפעלת הפוליסה, דהיינו, השתתפות עצמית, הפסד הנחת העדר תביעות, ונזקים עקיפים נוספים ככל שישנם. תביעות כאלו בדר"כ נעות בטווח של כמה אלפים בודדים, ועל כן סכום התביעה בסך 8,000- 9,000 ש"ח נשמע מוגזם, אולם אם אתה טוען שיש הצדקה לסכום זה, אזי, בהחלט ניתן לתקן סכום התביעה, אולם תצטרך להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה על דרך הגדלת סכום התביעה, וזאת באמצעות בא כוחך, ולצרף לבקשה מסמך התומך בהגדלת סכום התביעה, במקרה זה, אישור הפסדים מטעם חב' הביטוח, אשר כולל את עלויות התיקרותה של הפרמיה. בד"כ תביעות כאלו מוגשות במתכונת של תביעות קטנות, ואז לא היית צריך לשלם שכ"ט לעו"ד, והיית אדון לעצמך לגבי ניהול התביעה. אני מניח כי למעשה הצטרפת לתביעת השיבוב של חב' הביטוח, כלומר, אתה תובע את נזקיך, יחד עם נזקי חב' הביטוח, אשר שילמה על תיקון רכבך, עקב הפעלת הפוליסה. סביר להניח, כי עורך דינך, הנו למעשה עורך דינה של חב' הביטוח, ועל כן לעתים קיימים אינטרסים מנוגדים בניהול התביעה, והסיטואציה לעתים הופכת לבעייתית. פרק הזמן בו מתנהל ההליך נשמע באמת ממושך, אולם לא מדובר בדבר יוצא דופן, והליך משפטי לעתים נסחב שלא לצורך. לדעתי שורש הבעיה, הנו חוסר התקשורת בינך לבין עורך דינך, החל מתחילת הטיפול כאשר הבנת כי ההליך צפוי להסתיים במהרה, ובהמשך כאשר לא עודכנת על דחיית הדיון. במידה ואתה מרגיש כי אינך מיוצג כהלכה, מותר לך להימחק מהתביעה ולהגיש תביעה באופן עצמאי, בביה"מ לתביעות קטנות, או באמצעות עו"ד אשר אתה תבחר לעצמך.