תנאיי פנסיה

  • האם ניתן לתבוע
    שמחה | 17/08/2009 17:56

    שלום רב יש לציין שאני עבדתי במשך שנים רבות באגודה למען הקשיש 1989-2001 , כאשר בשנת 2001 בעקבות תאונה שעברתי קיבלתי 50 אחוז נכות ממבטחים, וכן הכרה לגבי נכותי מביטוח לאומי. מה שאומר שיותר לא עבדתי ומבטחים שילמו לי 50 אחוז מהפרמיה לצורך שמירת זכויות. והנה עכשיו הם טוענים שלצורך חישוב הפנסיה שלי הם פועלים לפי שיטת חישוב של שלוש שנים אחרונות וממוצע יחסי שכר של כל השנים שהפרישה לקופה הכיצד שהם מתייחסים לשלוש השנים האחרונות? הרי באותה תקופה לא עבדתי ויש לי נכות מביטוח לאומי? מדוע הם מתחשבים בשנים אלו ואינם מתחשבים רק בשנים שכן עבדתי והפרשתי סכום גבוה יותר? הרי זה באופן משמעותי מוריד את הממוצע/השקלול. אם כך לפי אדם שהופך להיות נכה הרי שפנסיית הזקנה שלו תקטן באופן משמעותי

    • תנאיי פנסיה
      עו"ד יקי רנד | 21/08/2009 10:39

      יש לבדוק את תקנון קרן הפנסיה הרלוונטית, לצורך חישוב השכר הקובע לענין דמי הפנסיה. על פניו, עושה רושם כי לאחר ובעקבות התאונה, משחדלת לעבוד, היה מקום להכניסך למסגרת של פנסית נכות מוקדמת, ובכך לשמור על זכויותיך ורמת הכנסתך. אני מציע כי תיעזרי ביועץ פנסיוני אשר יילמד את ענינך מקרוב ויכול להעניק לך תשובה מקיפה, לרבות האפשרות לשפר תנאייך הפנסיונים, במסגרת תביעה או במסגרת אחרת.