תמ"א 38

  • תמ"א 38
    מירב | 28/12/2012 14:44

    מצאתי קבלן שמוכן לעשות תמ"א בבנין שבו אני גרה ללא ערביות בנקאית איך אוכל להגן על עצמי ברגע שאני מעבירה לו זכיות במיקרה שיפשוט רגל חס ושלום מה יהיה עלי לשאת בעול של מס שבח לדירות החדשות איך אפשר לישון בשקט מלבד העבודה שידוע לי שיש לו ביטוחנות והוא עמיד איך אגן על עצמי ואיך החוק עומד לטובתי ? והאם הקבלן לא ידאג לי לחניה ב100% מה עלי גם לעשות ? איך אוכל לדעת אני זאת שאמורה לשלם את עו"ד או שהקבלן אם אני בוחרת עו"ד שידאג לי לפרטים הטכנים של התוכנית כמו מיקום מעלית ממ"ד מרפסת וכ"ו ועו"ד שלו לפרטי הרישום במקרקעין וכ"ו כול הדברים המנהלים ? האם במיקרה כזה אני אמורה לשלם לעו"ד שדואג לצרכי הטכנים אתצרך לשלם או שהקבלן או שרק ברגע שאלך לקבלן שלו שיעשה את הכול לא אתצרך לשלם או שבכול אחד מהמקרים לא אשלם ? וכמה נהוג לשלם אם אנחנו 18 דיירים ? יש דברים שעלינו לשלם ?

    • תמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 31/12/2012 16:01

      מירב שלום, שאלותייך תלויות בנסיבות רבות ויש להכיר את פרטי הבניין והמיקום הספציפיים. חשוב להדגיש - כמובן שבלתי אפשרי להכנס לעסקה במקרקעין, קל וחומר לעסקת תמ"א 38 שהיא עסקה מורכבת ללא ייעוץ וליווי של עו"ד מטעם הדיירים שידע לשמור על זכויותיהם בהתאם למקובל ובהתאם לנסיבות. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38

    • תמ"א 38
      גבי סהר | 28/01/2013 12:53

      מירב הי, אתם הדיירים בוחרים את עו"ד שמקובל עליכם והיזם/קבלן מממן את שכר הטרחה של העו"ד שלכם.