בעלי חנויות בתמ"א 38

  • תמ"א 38 לבעלי חנות בבניין
    עודד | 10/12/2012 22:19

    אני בעל חנות בבניין שמתוכנן לתמ"א 38 או פינוי בינוי. החנות מושכרת לחמש השנים הבאות ודמי השכירות חיוניים למחייה. אילו זכויות יש לי מול היזם? אילו פיצויים אני או היזם חבים לשוכרים? אחרי שדאגנו שלא נצא ניזוקים מן המהלך האם אנחנו לא אמורים להרוויח דבר מה מן המהלך? תודה מראש

    • בעלי חנויות בתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 11/12/2012 11:28

      עודד שלום, לשאלותיך אין בסיס תשובה מצד החוק, אלא הכל נתון למו"מ ותנאיה המסחריים של העסקה בין בעלי הזכויות לבין היזם. מבחינת היחס בין בעלי החנויות לבין בעלי הדירות - הרי שבאופן עקרוני כל דייר המחזיק בחלק מהרכוש המשותף הנמכר ליזם צריך להרוויח מהמהלך, השאלה שוב, נתונה לשיקולים מסחריים, מי יותר ומי פחות בהתאם לאחזקותיו בחלקי הרכוש המשותף. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38