האם ניתן לכפות עלי לפצל את חנייתי שרשומה בטאבו

  • האם ניתן לכפות עלי לפצל את חנייתי שרשומה בטאבו
    ליה | 05/12/2012 09:35

    שלום, לפני כחצי שנה לערך הועד כינס ישיבה בבניין שבה הציג לנו עו"ד, אדריכל וקבלן לצורך ביצוע תמ"א 38. במהלך המפגשים הקבלן הוחלף בקבלן אחר מהטענה שהקבלן* הקודם סרב לתנאים (איזה תנאים?) כעת העו"ד (שטוען שמיצג אותנו) הביא חוזה שבחוזה רשום שהחניות שרשומות בטאבו יפוצלו ע"י מכפילי חנייה. כעת מתוך 6 דיירים בבניין יש 4 חניות רשומות בטאבו. אין לי עניין לפצל ולחלוק את חנייתי (שרשומה בטאבו!) אך הם מכריחים אותי (שאר הדיירים חתמו). מוטרדת ואובדת עצות, מה עושים? לעזרתכם אודה. נ.ב. עלי להוסיף שכל בעלי המקצוע למיניהם הגיעו כנראה דרך הוועד ואנו הדיירים לא בחרנו דבר, פשוט קיבלנו עובדה מוגמרת. מה שכן שאר הדיירים חתמו כנראה בעיניים עצומות. *בחוזה - הקבלן מוצג כ"יזם"

    • האם ניתן לכפות עלי לפצל את חנייתי שרשומה בטאבו
      משרד עו"ד אמיר לנטון | 06/12/2012 13:22

      ליה שלום רב כעקרון לא ניתן לכפות עליך. יחד עם זאת כדאי להעריך מה החלופה שיעלו, ויש מקום לנהל משא ומתן לעמידה על זכויותיך. עו"ד המבין בתחום יוכל לסייע לך. בדרך כלל היזם/קבלן יודיע ש"חייבים" כך וכו', אך מי שמבין יודע שלרוב אין זה כך, וישנן חלופות, אמנם לעיתים עם עלויות נוספות לקבלן שיצטרך לשאת בהן. ככל שתגיעו להסכמה, יש לתת לדבר כמובן ביטוי מפורש בהסכם בכתב בהצלחה משרד עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38