היזם אינו עומד בהתחיבויות שלו

  • היזם אינו עומד בהתחיבויות שלו
    לפני פיצוץ | 20/09/2012 12:53

    שלום רב! כרגע מתבצע תמ"א 38 בבניין"בשלבי סיום" לפי מה שעומר היזם...(בשם עתיד 38) אנחנו הדיירים סובלים מאוד ולא יודעים מה לעשות כל מספר חודשים היזם מחליף קבלן עבודות, והעבודה נתקעת,לא רק בבניין שלנו אלה בכל הפרויקטים של היזם סוג של תקועים ולא בקצב בניה נורמלי בשוק....(תעריך הסיום המשוער עבר מלמלעה לשנה) אנחנו רוצים להגיש תביעה יצוגית של כלל דיירי הבניין,ורציתי לדעת מה היא הפרוצדורה של הגשת תביעה זו? והאם אפשר לצרף לתביעה גם של דיירים מפרויקטים דומים של החברה שמעוכזבים קשות מהחברה ומרגישים שהם גם נעקצו...? תודה! (שם היזם הוא עתיד 38 ובאופן אישי אני מזהיר את כולם-לא להתקרב סכנת ט\תביעה!!!)

    • היזם אינו עומד בהתחיבויות שלו
      עו"ד אמיר בלנק | 23/09/2012 14:09

      ככלל, יש לבחון כל מקרה לגופו, ובמסגרת זו יש לבדוק היטב, בין היתר, את הוראות ההסכם שנערך עם היזם, את ההפרות בהן הפר היזם את ההסכם ואת הבטוחות שניתנו על ידי היזם במסגרת ההסכם, בטרם תינתן תשובה חד משמעית בנוגע לדרך בה יש לנקוט. נא התייעצו בעניין זה עם עורך הדין המלווה את הדיירים, וזאת בהקדם האפשרי. בכל מקרה, נראה כי גם במקרה של הליך אין מדובר ב"תביעה ייצוגית" אלא בתביעה של הדיירים, כצד להסכם שהופר על ידי היזם. צירוף של עילות ותובעים מפרוייקטים אחרים, ככל שאפשרי, עלול להקשות ולסרבל את ניהול ההליך בעניינו של הבניין שלכם.