דיירים ליד

  • דיירים ליד
    גלית | 09/08/2012 08:59

    שלום,בניין לידנו עומד לבצע תמ"א, אנחנו מבינים את השיפור והרווחה לדיירים בבניין הזה, אבל מה איתנו, הדיירים שגרים ליד, מצד אחד ערך הדירות שלנו יירד, ומצד שני אנחנו עומדים לסבול תקופה ארוכה עד שהכל יסתיים. האם לנו לא מגיע איזשהו פיצוי? או אפשרות למימון שכירת דירה עד שכל השיפוץ הזה יסתיים?

    • דיירים ליד
      עו"ד אמיר לנטון | 13/08/2012 14:38

      גלית שלום רב עניין התנגדויות ותביעות של בניינים סמוכים אינו פשוט שכן ניתנת חשיבות לחיזוק בתים מרעידות אדמה. ניתן להתנגד ולהגיש תביעות וצוי מניעה וכו' אך כל מקרה לגופו. ניתן לתבוע למשל במצבים מסוימים ירידת ערך (אם יש) בהתאם לחוק התכנון והבניה. לעניין מטרד וכד', ככל שמדובר בבניה רגילה בשעות וברעש כחוק, כך חוזק הטענה פוחת. יתכנו מקרים שההיתר המבוקש אינו תואם לתכניות בניין עיר או התמ"א וכן נהלים כאלה ואחרים, וישנן בעיות תכנוניות נוספות. יתכן שלאור התנגדות/תביעה/משא ומתן כאלה או אחרים מול היזם/קבלן הוא ירצה להפיסכם ולו למניעת עיכוב בפרויקט. כדאי לפנות לעו"ד מהתחום שיבחן המקרה הספציפי ויסייע לכם בשקילת הצעדים הנכונים במדויק לכם בברכה, עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38