תהליך ראשוני של תמ"א 38

  • שאלה לגבי תהליך ראשוני של תמ"א 38
    ערן | 01/08/2012 13:26

    שלום לחברי הפורום, אני גר בתל אביב. הבניין שבו אני גר יחד עם עוד 2 בניינים נוספים (כולנו שייכים לחלקה אחת) בשלבי התעניינות בתמ"א 38. אנו במשא ומתן ראשוני כרגע עם חברה פלונית. בפגישה הראשונית (היחידה שהיתה כרגע) נאמרו מספר דברים שעליהם אני רוצה לשאול (כמובן שהמליצו לנו לקחת עורך דין מומחה ודברים נוספים שאינן רלוונטיות לשאלות הבאות): 1. נאמר לנו שבשלב הראשון אנו נתחייב לחתום על חוזה נכונות. חוזה נכונות משמע שאנו מתחייבים להמשיך בתמ"א 38 אך ורק עם חברה זו. עם זאת, מצפים שנחתום בלי לדעת מה בדיוק אנו הולכים לקבל. שאלתי היא מה בדיוק המידע ואילו התחייבויות החברה אמורה לתת לדיירים לפני שחותמים על הסכם ראשוני הכובל אותנו רק אליהם ? 2. נאמר לנו בגדול שיבנו ממדים, מרפסות שמש חניות, חיזוק מבנה, מעליות (אין תוכניות עדיין). הם אמרו שאם נחליט על המשך תהליכים, בשלב עתידי נחתום על הסכמתנו המלאה לביצוע התכנון, אך ציינו שייתכן ובשלב היתרי הבנייה (לפי הבנתי) עלולים שכנים להתנגד לבניה ואז הם יאלצו לוותר על חלק מתוספות הבניה שנסכם איתם עליהם. אני אישית לא חושב שזה נכון לחתום על חוזה במידה ובסוף לא יבנו את תוספות הבנייה (ממד וכדומה). אני לא מבין איך הם מצפים שנחתום על חוזה שהוא סוג של הימור (לא יודעים בוודאות מה נקבל, אך מתחייבים ללכת עד הסוף). לדעתי, ללא ממד, זה פשוט לא שווה לעבור את כל עוגמת הנפש של תהליך הבנייה. מה לדעתכם צריכים להיות ההתחייבויות שלהם כלפי הדיירים וההתחייבות של הדיירים כלפי החברה ? תודה, ערן

    • תהליך ראשוני של תמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 01/08/2012 15:37

      ערן שלום, נושא התכנון בתמ"א 38 הוא אכן מורכב ובלתי סופי עד לקבלת היתר הבניה בפועל. לא נהוג לחייב את הדיירים לחברה מסוימת ולזמן בלתי מוגבל טרם חתימה על הסכם תמ"א סופי. כן נהוג ויש מי שמחתים על תקופת "בלעדיות" ליזם מסוים לתקופה מאוד מוגבלת בה הוא מוזמן להציע הצעתו המסודרת לרבות מפרט טכני אותו הוא מציע ותוכניות לדוגמא. לאחר מכן בהסכם עצמו יש למצוא את הדרך הנכונה לכל שינוי תכנוני שיתבקש ע"י הועדה המקומית ביחס לתכנון. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38

      • האם לקחת עורך דין המקורב לאחד הדיירים ?
        ערן | 02/08/2012 16:44

        שלום גילי, תודה על תשובתך. בהמשך לשאלתי, לאחד הדיירים המעוניינים בתמ"א 38 יש אדם קרוב שהינו עורך דין העוסק בתמ"א 38. האם זה יכול להיות לרעתנו או לטובתנו לקחת עורך דין המקורב לאחד הדיירים ? בברכה, ערן

    • מהנסיון שלנו ברמת גן אני ממליצה על יגאל שלו  לת
      שרון צ. | 12/08/2012 23:06