חניון תת קרקעי

  • שאלה על חניות
    בוריס | 09/07/2012 09:41

    אולי מישהו יודע מהניסיון שלו: האם הבדל העלויות בין חניון תת קרקעי בן שתי קומות, לבין חניון תת קרקעי ובו קומה אחת ומכפילי חנייה, יכול להגיע למיליון שקל? אולי למישהו יש רעיון איפה אפשר לשאול את השאלה?..

    • חניון תת קרקעי
      יוסי | 09/07/2012 11:27

      חניון תת קרקעי מתומחר לפי 14000$ לחניהמכפילי חניה רגילים לפי 17000 ש"ח לחניה + תשתית בעלות של כ 15000 ש"ח נוספים לכל מכפיל כך שכממוצע וצריך להיזהר הייתי לוקח לייחוס 25000 ש"ח ליח' חניה במכפיל. כמובן שיכול לעלות לדוגמא מספיק דרישת העיריה שכל החניות במכפיל יהיו תת קרקעיות וללא בליטת עמודים והינה הכפלנו העלות פי שניים. שיקול קבלני הינו מה ניתן לבנות בפועל. לבניין בתמא ללא הריסה כמעט בלתי אפשרי לבנות מרתף היות וחניה דורשת 12.5 מ"ר לרכב אולם במרתף נדרש לבנות פי 2 לרכב בגלל שיקולי תנועה

      • לא הבנתי...
        בוריס | 09/07/2012 13:32

        מדובר בתמא 2, כך שהבניין ייהרס והחניון ייבנה תת קרקעי. לא הבנתי איך אני משווה אחד לשני חניון בקומה אחת עם מכפילי חנייה לעומת חניון רגיל, בשתי קומות, באותו שטח מגרש. מה החישוב?

        • שאלה על חניות תמ"א 38
          עו"ד אמיר לנטון | 10/07/2012 10:26

          בוריס שלום רב כל מקרה לגופו. יש משמעות כמובן גם לכמות החניות שטח החניון ואפשרות לגישה נוחה ותקנית לחניות/מכפילים ועוד. כמובן שעמדת הדיירים אף היא משפיעה. כדאי לפנות ליועץ חניה/אדריכל/כלכלן וכן לעו"ד מהתחום, לשם סיוע למקרה הספציפי בברכה, אמיר לנטון, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38