אשמח לקבל תשובה, תודה

  • זכויות תמ"א + תב"ע + ממ"ד בהריסה ובניה מחדש
    אבי | 04/07/2012 14:05

    יש לי שאלה לגבי תיקון 3 שמאפשר תוספת של זכויות התב"ע לזכויות התמ"א בהריסה ובניה מחדש. בהנחה שעושים הריסה ובניה לגבי בניין שנבנה לפי תב"ע ישנה (שלא כללה ממ"דים), האם לזכויות מכח התב"ע יש להוסיף גם זכויות של ממ"דים המתחייבים לפי החוק (12 מ"ר)? נראה לי שכן - ס' 151(ג) לחוק התכנון והבניה קובע שהוספת מרחב מוגן דירתי לא נחשבת כסטיה מתכנית, ולכן נראה לי שצריך להוסיף את ה- 12 מ"ר לזכויות מהתב"ע ולכך להוסיף את הזכויות מהתמ"א. דוגמא: שטח הדירה כיום 60 מ"ר, יש להוסיף לכך את השטח של התב"ע המאפשרת הרחבות של 20 מ"ר לכל דירה, והיות ומדובר בתב"ע ישנה שלא כוללת התייחסות לממ"ד יש להוסיף לכך 12 מ"ר לדירה. על זה יש להוסיף את ה- 25 מ"ר של התמ"א, כך שסה"כ יש 117 מ"ר לדירה. אשמח לשמוע את דעת המומחים, תודה. הכוונה לפרוייקט בת"א.

    • אשמח לקבל תשובה, תודה  לת
      אבי | 05/07/2012 14:06

    • זכויות - עם הרבה הסתייגות
      יוסי | 09/07/2012 11:39

      אביסוגיית הזכויות מורכבת מאוד היות וזכויות תאורטיות לפי התמא לא בהכרח פרקטיות למימוש. ככלל הבסיס המקסימלי שניתן לדרוש הינו שטח קיים + תבעות בתוקף + 25 מ"ר מתוכם חייב ממ"ד של 12 מ"ר + מרפסת 12 מ"ר.לכאן מתווספים מגבלות קווי בניין, החלטות ומדיניות ועדה בכל עיר, להזכירך קיים סעיף בתמא המשאיר סמכות ההחלטה לוועדה מקומית. ומעל הכל העיסקה צריכה להיות כדאית ליזם. לעיתים על מנת לקבל זכויות מקסימליות נדרשים הדיירים להוסיף סכום כסף על מנת להפוך פרויקט לכדאי ליזם.בתל אביב המצב הרבה יותר מורכב היות ויש שוני מהותי בין אזורים בעיר והעיריה חוסמת עד היום מיצוי כל הזכויות כך שצריך לבחון לגופו הפרויקט.

      • זכויות תמ"א 38 תב"ע ממ"ד בהריסה ובניה מחדש
        עו"ד אמיר לנטון | 10/07/2012 10:09

        אבי שלום אכן גם לפי תמ"א 38 לועדה המקומית לתכנון ובניה יש שיקול דעת. כל מקרה לגופו. במקרים מתאימים ניתן להביא ליישום הפרשנות המרחיבה. כדאי להיוועץ בעו"ד מהתחום שיסייע לך למקרה הספציפי. בברכה, אמיר לנטון, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

        • הבהרה
          אבי | 10/07/2012 20:50

          אמיר, תודה על התשובה. לא הצלחתי להבין בבירור מתשובתך האם לדעתך תתכן האפשרות של 60 + 20 + 12 + 25 (וזאת למרות מה שיוסי אמר בתגובתו), וזאת בכפוף לשיקול דעת הוועדה המקומית. אשמח אם תבהיר, תודה.