נזק למושכר בזמן תמ"א 38

  • נזק למושכר בזמן תמא 38
    נטי | 26/06/2012 15:12

    כשבוע לאחר שעברנו לדירה הקבלן שבר את הקיר החיצוני של הדירה פירק את המטבח וניתק את הגז. לאחר מכן התפוצץ צינור על הגג והדירה הוצפה נגרמו נזקים לקירות רכוש ועובש.כאשר חתמנו על הסכם השכירות ידענו שיש תמא אבל לא דובר על מחייה של חודשיים בלי מטבח או גז. בגלל סכסוך של בעל הדירה עם הקבלן הנזקים לא תוקנו כחודשיים כשרוב הזמן לא גרנו בדירה. מה עליי לעשות?האם לתקן על חשבוני ואז להיפרע או לתבוע בנפרד את בעל הדירה על ההטעייה ואי החזרת המצב לקדמותו ואת הקבלן על נזקי הרכוש?

    • נזק למושכר בזמן תמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 02/07/2012 10:56

      נטי שלום, היזם בתמ"א מבטח את הדיירים והדירות כנגד פגיעה וכיו"ב, כל הסכם והביטוח הקיים בו, ככל שהביטוח אינו מכסה נזקים אלו, כמובן שיש לך זכות תביעת נזקים מהמשכיר ו/או היזם בהתאם לדיני החוזים. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38

      • המשך נזק למושכר
        נטי | 02/07/2012 21:34

        בעל הדירה טען כי ידעתי שאני נכנסת לתמא ולכן מתנער מכל הנזקים ומפנה אותי לקבלן אבל למיטב הבנתי גם נזקים שהקבלן גרם אני צריכה לתבוע מבעל הדירה כי בעל הדירה הוא זה שיש לו חוזה מול הקבלן, האם זה נכון או שאני צריכה לתבוע את שניהם ביחד ולחוד?