חוזה תמ"א 38

  • חוזה תמא
    נטלי | 25/06/2012 21:23

    1 האם מקובל לחתום על חוזה בניה עם היזם מראש, רק על סמך תשריט שהוא הציג (בלי לקבל אישור בעירייה) 2 האם בעל דירה המשכיר את דירתו בבניין שעובר תמא והשוכר אינו מעוניין להישאר בדירה (או דורש הפחתה משמעותית בדמי השכירות) זכאי לקבל פיצוי מהיזם על הכסף שהפסיד בתקופת הבניה3. במקרה של 3\1 דיירים מתנגדים לתמא, אם מס' דירות נוספות שהיזם מתכנן לבנות על הגג עולה על שליש ממספר הדירות הקיימות ושטחן, האם מפקח על בתים משותפים רשאי לאשר בנייה של 2.5 קומות נוספות?

    • חוזה תמ"א 38
      עו"ד אמיר לנטון | 25/06/2012 23:49

      נטלי שלום, אפשרי חוזה עם תשריט (בהנחה וניתן להבין ממנו מה מתוכנן להבנות ולו בגדול). לעיתים האמור בחוזה אף בא כהבהרה וכהשלמה לתשריט. יש להבהיר בחוזה בין היתר, מה קורה אם העיריה לא תאשר בדיוק את התכנית שצורפה ומה זכויות הצדדים ומתי מותר לדיירים למשל לבטל את החוזה בגין כך. לעניין דמי השכירות-הדבר נתון למשא ומתן מול היזם ואין בזה כלל אחיד. לשאלתך האחרונה-לאור תיקון שהיה בחוק, ניתן להגיש התביעה למפקח גם אם מספר הדירות החדשות גדול משליש מהקיימות. בכל מקרה כדאי לפנות לעו"ד מהתחום שיבחן ויסייע לכם למקרה הספציפי בברכה, אמיר לנטון, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38