הוספת קומות על חשבון מרפסת קיימת

  • הוספת קומות על חשבון מרפסת קיימת?
    אבי | 23/06/2012 21:56

    אני גר בקומות 4-5 [דופלקס]. שטח הבנוי בקומה 5 כמחצית משטח הגג, כך שיש לי כיום מרפסת פתוחה.אם בונים תמ"א 38, ומוסיפים 2 קומות על הגג:= האם "גג" הוא גג הקומה העליונה [הקטנה] - או שהוא כל גג המבנה?= אם הוא כל גג המבנה - האם ניתן לחייב אותי לוותר על מרפסת פתוחה [שתסגר ע"י בניה חדשה מעליה] -- ולפגוע ברכוש קיים שלי?

    • הוספת קומות על חשבון מרפסת קיימת
      עו"ד אמיר לנטון | 25/06/2012 10:23

      אבי שלום, כעקרון, בהנחה והמרפסת על הגג היא רכושך כפי שציינת, צריך את הסכמתך. יחד עם זאת אם למשל מדובר בהריסה ובניה, צריך הסכמת 80% דיירים ורכוש משותף, בצירוף תביעה נגד הסרבנים. הדבר יכול לשמש אמצעי לחץ על דייר הגג הסרבן. ישנן פתרונות להגעה להסכמות עם דייר הגג מבלי לגרוע משווי רכושו ומבלי לקפחו. כדאי לפנות לעו"ד מהתחום שיבדוק המקרה הספציפי ויסייע לך בהגנה על זכויותיך בברכה, עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38

    • קיים פתרון מקובל בתחום
      יוסי | 27/06/2012 11:05

      הפתרון המקובל במקרה זה הינו עיסקה בה בעל הדופלקס מבצע עיסקת מכירה ליזם ועיסקת רכישה מקבילה של דירת הדופלקס החדשה שתיבנה. העיסקה מבוצעת באותם מחירים למחירה ולרכישה. בפועל התמורה הינה דירה חדשה לרוב גדולה בכ- 10מ' עקב הגדלת השטח בקומות העליונות הנובע מהחיזוק. במהלך הבניה תיאלץ להיפרד מקומת הגג שלך עד קבלת הדירה החדשה או שלחלופין יסכים הקבלן לבנות תקרת טרנספורמציה מעל קומת הגג שלך ואח"כ לטפל בדירה שלך.