חיוב דיירים בתמ"א 38 או פינוי בינוי

  • חיוב דיירים בתמ"א 38 או פינוי בינוי
    גלעד | 18/06/2012 15:19

    הייתי מעוניין לדעת מה אחוז ההסכמה הנדרשה לתמ"א 38 (להבנתי 75%) ואם ניתן לחייב דיירי בניין המצוי במצב גרוע (גם מבחינת מהנדס העיריה) להסכים לתמ"א 38 במידה ואינם לוקחים אחריות אחרת על שיפוץ הבניין. כלומר, האם טיעון לפיו הבניין זקוק לשיפוצים, מוזנח, אין ועד בית או חברות בתרבות הדיור וכן הלאה יכול לסייע בהוצאת צו המחייב דיירי בניין להסכים לתמ"א 38?

    • חיוב דיירים בתמ"א 38 או פינוי בינוי
      עו"ד אמיר לנטון | 19/06/2012 13:10

      גלעד שלום בגדול לצורך חיזוק צריך 2/3 ולהריסה ובניה 80% (היה תיקון לא מזמן שטרם פורסם) וכדי לכפות על הסרבנים, יש לפנות בתביעה למפקח/ת על המקרקעין. מצב הבנין אכן יכול להועיל אך לא לגמרי, שכן דייר יכול לטעון שמסכים לתיקון, ולו בתשלום, אך לא לפרויקט תמ"א 38 כולו. ככל שמצב הבניין גרוע יותר והתיקון יקר יותר, יש בכך לסייע לכפיה על הסרבנים. כדאי להיוועץ בעו"ד מהתחום שיבחן במקרה הספציפי ויסייע לך./ בברכה, אמיר לנטון, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38