תקן מעלית

  • תקן מעלית
    רובי | 28/05/2012 11:56

    מהו התקן של הג"א לגודל של המעלית בבנין בו מתבצע תמ"א 38? מעלית לכמה נוסעים ? המדובר בבניין שיכיל 26 דיירים.

    • תקן מעלית
      עו"ד אמיר לנטון | 29/05/2012 10:22

      רובי שלום, לרוב משמש פיר המעלית ומיקומו, גם אלמנט חיזוקי חיוני להגנת הבניין מרעידות אדמה. לעניין גודל תא המעלית עצמו - התקן בהתאם לגובה הבניין. בנין שאינו גבוה או רב קומות (עד 12 מ') גודל מינימלי 80X120 ס"מ. בנין גבוה (12-27 מ') - מעלית אחת תותאם לנשיאת 6 אנשים לפחות. בנין רב קומות (מעל 27 מ')- צריך לפחות שתי מעליות שאחת תותאם לנשיאת אלונקה בגודל 110X210 ס"מ לפחות . כדאי לבדוק גם במחלקת ההנדסה בעיריה ולוודא למקרה הספציפי בברכה, עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38

      • גודל מעלית?
        קובי | 04/07/2012 16:02

        בהסכם עם הקבלן נרשם "מעלית ל-6 נוסעים". פיר המעלית אמור להיבנות מול חלון חדר הסלון של חלק מהדירות באופן שיפגע בנוף, אוויר, אור ... האם בעלי אותן דירות יכולים להתנות בתוכניות הבניה מה יהיו המידות המקסימליות של פיר המעלית? מהן מידות המינימום לפי תקן של פיר מעלית המיועדת ל- 6 נוסעים?