מספר נושאים תמ"א 38

  • התייעצות במס' נושאים , הכללי האו תמ"א , תודה מראש
    שייקה | 15/05/2012 00:39

    בבניין שלנו חלק מהדיירים מעוניינים לקדם קשר עם היזם. היזם שלח עו"ד שייצג אותנו על חשבונו , העו"ד מבקש יפוי כח לפעול לקדם הסכם וסקיצות מול היזם.היו כמה מפגשים עם היזם והוצגו תוכניות של בנינים אחרים והוסבר לנו שאצלנו יהיה כמעט זהה.אבל נשארו שאלות פתוחות . כיווני הלובי, פח אשפה, מה יהיה למטה, חלונות וכו. אנחנו לא הסכמנו ושאר הדיירים כעסו שאנחנו מעכבים, הם אמרו תחתום ליפוי כח ואז הוא יתקדם ויגיש לנו .השאלה האם לחתום לעו"ד לייצוג או לבקש מהיזם להגיע שיראה בוודאות סקיצות ותנאים ואחרי שתהיה הסכמה לקדם עניינים.דבר נוסף, אנחנו אנשים קשיי יום, החשש הוא שהקבלן יפשוט רגל, ינטוש  או לא יעמוד בלחץ כספי באמצע ונתחיל לרדוף אחריו ולטפל והדבר דורש השקעה. למרות הערבות הבנקאית מה עוד אפשר לדרוש כי בהחלט יש חשש אמיתי שלא יתקע באמצע.חלק מהדיירים כל כך להוט להתקדם שלא מעניין אותם מי ומה העו"ד. הבנתי שהיום מקבלים מיזמים עו"ד לפי בקשתך ,או חברה מייעצת , אשמח לשמוע מה הדיעה.דבר נוסף , אני מתגורר בקומה ראשונה , ההיבט של תמורה בהחלט משמעותי ויש הבדלים בין קומה 1 לקומה 3, הדיירים החדשים יקבלו חניה בטאבו. האם הגיוני שאבקש חניה בטאבו כהטבה כי ערך הדירה שלי יוטב הכי פחות.תודה רבה

    • מספר נושאים תמ"א 38
      עו"ד אמיר לנטון | 16/05/2012 18:34

      שייקה שלום, צריך לבדוק על מה רוצים שתחתמו. הסכם תמ"א 38 הינו הסכם מורכב וצריך שיהא מטופל על ידי עורך דין מהתחום שייצג את הדיירים וידאג להבטיח זכויותיהם, הן לעניין ערבויות והן לדברים רבים המתחייבים בנוסף. ההגנה על הדיירים צריך שתקבל את ביטויה בניסוח החוזה לכל אורכו. לעניין החניה- הדבר נתון למשא ומתן בהצלחה

      • כתבתי מה הם רוצים, אחזור שנית ואודה לתשובתך
        שייקה | 16/05/2012 18:58

        העו"ד היא עו"ד שתייצג אותנו מטעמו, האם לקבל אותההכי חשוב : העו"ד ביקשה יפוי כח בכדי לפעול מול היזם להכנת החוזים ולהכנת הטיוטות.השאלה האם זה מהלך מחייב כי היא אומרת שום דבר לא מחייב, אני חשבתי שזה דבר מלחיץ כי אז הם מתקדמים וסוגרים עם מי שרוצים ואחר כך מלחיצים בהפרד ומשול את מי שלא חותם.חשבתי שקודם כל צריכים לשבת שוב ושוב עם היזם על אופי התוכניות והסכמות על כל פרטי החוזה ותוכנית הבניה ואז להעביר לעו"ד .מה דעתך, תודה