מה הפתרון שלכם לחנייה?

  • תוכנית תמ"א חורגת מפרופורציות
    אלעד | 05/05/2012 10:33

    שלום רב, אצלינו בבניין נערכים לתוכנית תמ"א, אני דייר יחסית חדש בבניין וכשקניתי את הדירה הסכמתי עקרונית לקיום תוכנית תמ"א. הבניין שלנו בן שבעה קומות ועל עמודים. בשבוע האחרון הגיעו התוכניות ולי מאד קשה לקבל אותם. הקבלן הגיש תוכניות שמוסיפות 3 קומות לגובה כאשר הקומה האחרונה היא בעצם דופלקס, בנוסף לעוד דירות גן. בבניין שלנו מעלית מאד קטנה (הקבלן יחליף אותו לחדשה אך בנושא הגודל אין יותר מידי משחק) בנוסף לא אהבתי את התיכנון של הממ"ד (הכניסה מהחדר של ההורים, בעצם זה מבטל לי 2 חדרים) האם התוכניות צריכות לעבור את אישור הדיירים או שלאחר אישור עיקוני לתמ"א הדיירים איבדו את זכותם להשפיע על המשך הדרך? בנוסף אודה אם תתייחס לעובדה שישנה רק מעלית אחת שאמורה לשרת 10 קומות, אני הבנתי שמעל 8 קומות חייבים 2 מעליות. תודה רבה

    • מה הפתרון שלכם לחנייה?
      משה | 05/05/2012 20:03

      שלום מה הפתרון שלכם לחניה של הדיירים החדשים ? משה

      • האמת שאני לא יודע,
        אלעד | 05/05/2012 20:14

        שלום, האמת שאני לא ממש יודע. הקבלן התחייב לשפץ את מתחם החניה הנוכחית אך מעבר לזה אני לא יודע מה יהיה עם החניה.

        • פתרונות חנייה
          משה | 05/05/2012 20:57

          שלום האם כרגע אין חניות רשומות בטאבו על כל דייר? תקבלו עוד תוספת של 5 דיירים = כ5-10 מכוניות חדשות ואין לכם פתרון ? משה

          • חניה, מרפסות
            אלעד | 06/05/2012 05:00

            שלום, ביררתי את הנושא, כרגע אין לנו חניה בטאבו לפחות לא לכל דייר. אך בסוף התהליך כן תיהיה חניה לכל דייר בטאבו. אגב מדובר על תוספת של כ 12 משפחות לפחות 2 קומות רגילות (8) דירות גן (2) ודופלקסים (2). נוספו לי עוד כמה קושיות: 1. האם שטח המרפסת נחשב ב25 מטר? 2. האם יש חוק שמונע מהקבלן לשבור קירות של דיירים?

            • תכנית תמ"א חורגת מפרופורציות
              עו"ד אמיר לנטון | 07/05/2012 12:35

              אלעד שלום, כעקרון הסכמה עקרונית אינה סוף פסוק ויש מקום למשא ומתן. אני מקווה שלא חתמת על מסמך האומר אחרת שאז זה יותר מסובך. 2 מעליות זה בגדול כשגובה הכניסה לדירה הגבוהה ביותר ממפלס הכניסה לבניין, מעל 27 מ' (בנין רב-קומות). מרפסת זה מעבר ל-25מ"ר. כדאי לפנות לעו"ד מהתחום שיבדוק המקרה הספציפי ויסייע לך לרבות במשא ומתן מול הקבלן, עריכת וליווי החוזה, למיקסום זכויותיך והגנה עליהן. בהצלחה

              • קירות
                עו"ד אמיר לנטון | 07/05/2012 12:36

                ישנם מצבים ששבירת קירות ופגיעה בדירתך יכולים לאפשר זכות וטו שלך . בהצלחה

                • תודה רבה על התגובות
                  אלעד | 07/05/2012 15:20

                  תודה רבה על התגובות, אני עוד לא חתמתי על שום מסמך בנוסף ואחרי ההבהרה על נושא המעליות זה ניראה לי חוקי יותר. בנוסף הבעיה שלי עם התוכניות זה שהתוספת שהקבלן תיכנן היא קטנה וגם הורסת את הזרימה של החדרים אניטוען שהוא חייב לשבור קירות ולהרחיב את אחד החדרים כדי שהדירה תיהיה ראוייה למגורים. זקוק לייעוץ משפטי האם יתאפשר ליצור קשר עוד היום?