שאלה דומה - השכרת דירה עם פוטנציאל לתמא 38

  • צריכה תשובה דחוף !!
    לי | 30/04/2012 13:23

    אני עומדת לשכור דירה בבניין שבו המשכירה אמרה לי שיש תוכנית פינוי בינוי והיא לא יודעת מתי תצא התוכנית לפועל. איך אני יכולה לבדוק את העניין בטרם אחתום על החוזה ?

    • שאלה דומה - השכרת דירה עם פוטנציאל לתמא 38
      אלה | 30/04/2012 21:55

      אני עומדת לחתום על חוזה השכרת דירה לשנתיים על דירה בה אני מתגוררת מזה שנה, עלתה האפשרות שבמהלך תקופה זו יבוצעו שיפוצים מטעם תמא 38 בבניין, מה ההשלכה של זה אלי כשוכרת, האם אני מקבלת פיצוי על הרעש והבאלגן? האם יש אפשרות להוסיף סעיפים בחוזה למקרה זה? מה משך הזמן הצפוי לשיפוצים? אשמח לשמוע המלצות לפני שאחתום על החוזה. תודה אלה

      • מענה ללי ואלה
        עו"ד טלדור | 02/05/2012 09:18

        שלום רב, ללי - את יכולה לברר בעיריה או בחברה עימה התקשרו הדיירים אם כבר ניתן היתר סופי אז בקרוב יתחילו בשיפוץ. אם קיים היתר בתנאים אז זה יש לברר את מועדו. בכל מקרה לאחר היתר בתנאים שנתיים בהחלט יכול להיות זמן בו יתחילו בעבודות. אם עדיין לא ניתןנו היתרים אז יכול להיות שזה יתעכב (תלוי בחברה הקבלנית/יזמית ובעירייה). בעניין סעיפים בחוזה השכירות זה נתון למו"מ בינך לבין המשכיר ובהחלט ניתן להוסיף סעיפים לגבי גבוה דמי השכירות, אפשרויות יציאה כשיתחילו בפרוייקט וכדומה. מקווה שסייעתי לכן.

        • השכרת דירה - תמ"א 38
          עו"ד אמיר לנטון | 03/05/2012 15:04

          כדאי לברר במחלקת ההנדסה בעיריה וכן לבדוק מה התחייב היזם/קבלן בחוזה תמ"א 38 לדיירים. לעניין הסכם השכירות - נתון למשא ומתן ביניך למשכיר, וראוי ליתן למוסכם ביטוי מפורש בהסכם השכירות