דייר סרבן דירת גג

  • שאלה חשובה לגבי דייר סרבן עם דירת גג
    גיל | 27/02/2012 09:24

    דייר סרבן שיש לו דירת גג ולמע הוא כולם חתמו שהם רוצים תמ"38 כלומר יש 7 חתימות מ8 כשהוא מסרב. מכיוון שיש לו דירת גג כולם תלויים בהסכמתו והוא כמובן מנסה לסחוט (רוצה דירה נוספת במתנה - הגיוני לא?!) מה ניתן לעשות? האם אתם מכירים בית משפט שיכול להכריח אותו לביצוע תמ"א או לסירוגין האם ניתן פה לתבוע אותו כי מנע השבחה וחיזוק בפני רעידת אדמה משאר הדיירים? מה כל האופציות העומדות בפנינו ומה יכולות להיות ההשלכות? תודה

    • דייר סרבן דירת גג
      עו"ד אמיר לנטון | 27/02/2012 10:25

      גיל שלום, בהנחה והגג שלו ומוצמד לדירתו, יש לכם כעקרון בעיה. צריך לבדוק מה בדיוק זכויותיו בגג ואיך הן רשומות. ניתן לשקול תביעה נזיקית לפיצוי לפי חוק פינוי בינוי (פיצויים). אולי ירתע. כדאי להיוועץ בעו"ד שיבדוק את הזכויות בגג, יראה את כלל התמונה וימליץ לכם למקרה הספציפי. בהצלחה

      • אוקי , אם כך שתי שאלות
        גיל | 27/02/2012 13:25

        1. איפה אני בודק לגבי חוק הפיצויים מה בדיוק זה אומר 2. מה הכוונה מוצמד לדירתו? הוא קיבל אישור מהעיריה לחלק על הגג אז מה יכול להיות שזה לא מוצמד? לא שלו? לא הבנתי את המילה מוצמד, ואיפה אני יכול לבדוק את זה בגרמושקה בעיריה? או להוציא מהטאבו?

        • דייר סרבן דירת גג
          עו"ד אמיר לנטון | 28/02/2012 14:19

          גיל שלום, הרעיון הוא לחפש פתח, שאין לו למשל זכויות קנייניות על הגג ובכלל זכויות רשמיות בו. על פניו יותר סביר שאכן יש לו זכויות כלשהן, עובדה שהוא נמצא שם, אבל כבר היו דברים מעולם כולל פולשים לרכוש המשותף ואישורים לא חוקיים שניתנו. זו בדיקה משולבת גם בטאבו וגם בעיריה וכיו"ב. הדגש לאו דווקא על המילה מוצמד רשמית. תלוי גם איך הבניין/דירה רשומים ואיפה (בעלות בטאבו, חברה משכנת, מינהל וכו') ובהתאם הבדיקות. אין קיצורי דרך. בדיקה "בערך", אין לה ערך, בפרט בפרויקט כה משמעותי. לגבי חוק הפיצויים- כשמו, נותן פיצוי. מתאים לפינוי בינוי ויכול להרתיע שכן סרבן. זה לא דבר פשוט וגם פה ישנן דקויות בהתאם למקרה הספציפי. כפי שאמרתי, עליך להתייעץ עם עו"ד שיבדוק ויראה התמונה בכללותה וימליץ לך. בהצלחה

          • בביניין רוצים תמ"א,למה שיפחיד אותו חוק פינוי בינוי
            גיל | 28/02/2012 14:32

            זה חוק פינוי בינוי האם הוא חל על מקרה תמ"א?

            • דייר סרבן על הגג
              עו"ד אמיר לנטון | 28/02/2012 14:58

              יש למשל תמ"א 38 תיקון 2, הריסה ובניה מחדש. בפינוי בינוי יבנה בניין חדש מתאים לדרישות התקן בעניין רעידות אדמה, יבנו ממ"דים וכו'. אם אתם רוצים רק חיזוק לקיים, לא מתאים. בכל מקרה כפי שציינתי יש לבדוק כלל הפרטים למקרה הספציפי בהצלחה

              • הבנתי תודה
                גיל | 28/02/2012 15:15

                תודה על התשובה (ואם אפשר בבקשה לבטל את הדרישה על כל תגובה לחובת כותרת מחבר ודואל)

                • בבקשה ובהצלחה
                  עו"ד אמיר לנטון | 28/02/2012 15:51

                  יבדק