תמ"א 38 - בניין על מגרש משותף ל 2 בניינים

  • תמ"א 38 לבנין הנמצא על מגרש משותף ל-2 בנינים
    אסתר | 23/02/2012 12:55

    ישנם 2 בנינים על מגרש אחד משותף. בבנין אחד מעונינים לעשות תמ"א 38. האם יש צורך גם בהסכמת הדיירים של הבנין השני לביצוע תמ"א 38 בבניננו?

    • תמ"א 38 - בניין על מגרש משותף ל 2 בניינים
      עו"ד אמיר לנטון | 23/02/2012 15:19

      אני מניח שמדובר בשני בניינים הרשומים כבית משותף אחד. התשובה בקצרה היא כן. ניתן גם לשקול פניה למפקח על המקרקעין לאישור ביצוע תמ"א 38 בבניינכם, בתנאי שלא נפגעות זכויות של בעל דירה בבניין השני, ושמבחינה הנדסית ניתן לבצע את החיזוק רק בבניין שלכם בלא צורך לחזק גם את השני (צריך אישור מהנדס קונסטרוקטור לכך). כדאי להתייעץ עם עו"ד שייבחן את כלל הנתונים במקרה שלכם. בהצלחה.

    • חברת יזמית***צונזר ע"י המערכת***
      יוסי ראיף***צונזר ע"י המערכת*** | 12/03/2012 11:56

      שלום אסתר, במידה ועדיין לא חתמתם מול יזם, נשמח להגיש הצעה חלופית,***צונזר ע"י המערכת***