תמ"א 38 בני ברק

  • תמ"א 38 בבני ברק
    מורן וקנים | 14/02/2012 14:21

    שלום, אני מתגוררת בב"ב. בבנין בן 3 קומות. דיירי הקומה ה-3 מעוניינים לבנות על הגג מבלי לפצות את שאר הדיירים. חלקם אף מתכננים יחידות דיור, ונאמר לנו שכעת יש חוק שמאפשר בנית יח' דיור חוקית על הגג (לא מצאתי מקור לחוק זה עדיין). יש להם כבר תוכניות והם אמרו שגם אם יתבעו לבית משפט שווה להם לשלם את הקנס שהבית המשפט קובע. הם טוענים שתמ"א 38 לא מאושר בני ברק. רציתי לדעת האם זה נכון, ושנית האם יש לנו דרך לעצור את תהליך הבניה שלהם (הם בשלב האדריכל והאחשורי הבניה), היות והם מאוד מקושרים בעיריה, ויכולים ל"דלג" על שלבים ולהשיג אישורים מבלי ליידע אותנו. תודה רבה!

    • תמ"א 38 בני ברק
      עו"ד תומר יפת | 15/02/2012 12:16

      מורן שלום, תמ"א הינה תוכנית מתאר ארצית, וככזו הרי שהיא חלה בכל הארץ לרבות ב"ב. מימוש זכויות אחרות מכוח התב"ע המקומית הינן משתנות בין עירייה לעירייה. בכל אופן, אני אינני מכיר כל אפשרות לבנייה על הגג ללא הסכמת בעלי הזכויות לפי החוק. ככל שאכן נעשה דבר כזה יש צריך לשקול תביעה נגד הדיירים הבונים. בהצלחה, עו"ד תומר יפת, מנהל פורום תמ"א 38

      • ערבוב של תמא ותבע על הגג
        משה | 19/02/2012 18:32

        שלום גם אני נמצא במצב דומה בו אחד השכנים החליט שבמקום חדר יציאה לגג כמו שעשו שאר השכנים, הוא מעוניין לבנות דירה על הגג ( והדבר אפשרי מבחינת התב"ע). האם הוא יכול לבצע את זה ללא הסכמת כל השכנים ? למיטב ידיעתי אותו שכן כבר נמצא בהליך של אישורי תוכניות מול העיריה וגם במקרה שלי מדובר על מישהוא שמאוד מקושר בעיריה. האם מותר לעיריה לדון בנושא ללא הסכמת כל השכנים ? האם יש צעדים משפטיים שכדי לנסות בהם כבר בשלב הזה ? תודה