תשובה לא מקצועית

  • קרקע כזכות הקניין בתוך דיוני תמ"א 38
    יעל | 29/01/2012 16:11

    שלום, יזם שבחרנו לתמ"א 38 מציע שניתן חלקת קרקע מהרכוש המשותף לדירת קרקע עורפית, כפיצוי על כך שהדירה לא מקבלת מעלית וכו'. נציגות הדיירים מצדדת בכך (מטעמיה היא), אך אנחנו קבוצת דיירים מתנגדת ,בטענה שעל הקרקע חלה זכות הקניין, הנחשבת לזכות יסוד, והיזם צריך לפצותם בכספו הוא או ע"י שיפוצים מטעמו. האם זה חוקי שהנציגות תכנס אסיפת דיירים כפי שהיא מתעתדת ותביא נושא זה להצבעה, כאשר יש דיירים המתנגדים מראש למתן קרקע ? ?האם לשם מתן קרקע של הרכוש המשותף יש להגיע ל100% הסכמה, או שיכולים לבצע את המהלך לפי החלטת רוב, ומה האחוז הנדרש במקרה זה? תודה מראש על התשובה

    • תשובה לא מקצועית
      יוסי | 29/01/2012 19:49

      היות שלא מדובר על דירה שיקבל היזם, הרי שעל פניו מדובר במקרה קלאסי של הרחבת דיור על חשבון רכוש משותף, אשר חלים עליו דיני בנייה על שטחים משותפים, המצריכה רוב של 75% שהם בעלי 2/3 מהרכוש המשותף, תוך תשלום "תשלומי איזון" למי שלא יכול להרחיב בשיעור דומה, או בכלל.יעויין תיקון 18 לחוק המקרקעין, בהצלחה.

      • קרקע כזכות קניין בדיוני תמ"א 38
        יעל | 30/01/2012 08:36

        לא הבהרתי את עצמי מספיק. מטרת נתינת הקרקע ע"י היזם לדירת קרקע היא לא לבנייה אלא להפכה לדירת גן, מקום בילוי וחיים מחוץ לבית. אודה לכם על תשובתכם יעל

        • המשך תשובה
          יוסי | 30/01/2012 15:57

          יעל שלום.הבהרת את עצמך מצויין כל סיפוח חלק מרכוש משותף לדירה ספציפית מצריך את הרוב הנ"ל עייני בהרחבה בתיקון 18 לחוק המקרקעין.אין כל חילוק אם ההרחבה נעשית בדרך של בניית חדר או בדרך של סיפוח גינה לדירה והצמדתה אליה.

    • הצמדת רכוש משותף לדירה
      עו"ד תומר יפת | 31/01/2012 16:31

      יעל שלום, שאלתך כוללת בתוכה תורה שלמה. באופן עקרוני, הרחבת דירה קיימת על חשבון הרכוש המשותף ניתנת לביצוע בהחלטה של בעלי ¾ מהדירות אשר לדירותיהם צמודים 2/3 מהרכוש המשותף. כמובן שלקביעה זו עקרונות שונים והרחבות בפסיקה וכן סמכות רחבה בעניין לפסיקת המפקח על הבתים המשותפים ככל שהעניין יגיע לפתחו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • קרקע כזכות קניין בתוך דיוני תמ"א 38
        יעל | 01/02/2012 09:05

        תודה לכם עבור כל התשובות. אודה לעו"ד יפת באם תבהיר לי זאת: נציגות הבית רוצה כאמור להביא את הנושא להחלטת כל הדיירים. האם הבנתי נכון מתשובתך שלמעשה זה לא נתון להחלטת כולם ואסור לנציגות להביא את הנושא לאסיפה,ושהנושא נתון רק לדיירי קומת הקרקע לפי הנוסחה (המסובכת) של 3/4 מהדירות הצמודות ל 2/3 מהרכוש המשותף ? כמו כן, האם 2/3 הנ"ל כוללים גם לובי ומחסן או רק קרקע החיצונית למבנה? תודה מראש יעל