תמ"א 38

  • תמ"א 38
    איתן | 27/12/2011 18:29

    שלום, ברשותי דירה בבלוק (אינני גר בה) אשר מס' דיירים בו יזמו פנייה לקבלני תמ"א. יום אחד ביקש נציג הועד לפגוש אותי, העביר לי נוסח של "כתב הסכמה והתחייבות לאפשר ביצוע בניה לתמ"א וביקש כי אחתום בטענה כי רוב הבלוק כבר חתם. אני ביקשתי להביא הצעה של קבלן מטעמי, אך נציג הועד אמר כי לא ניתן להגיש עוד הצעות מכיוון שכבר יש רוב של 66% מהדיירים אשר חתמו. מאז מפעילים עלי הדיירים והקבלן (שאף איים) לחץ בלתי פוסק שאחתום. - האם נהג ועד הבית כחוק כאשר לא יידע אותי על פעולותיו? - האם, לאחר חתימת רוב הדיירים על כתב ההסכמה, יש מניעה לקבל הצעה מקבלן אחר ואף להתקשר עימו בכתב הסכמה אחר ונפרד? - האם אני מחוייב לחתום על ההסכם שהציג לי נציג הועד?

    • תמ"א 38
      עו"ד תומר יפת | 01/01/2012 14:29

      איתן שלום, לא ברור על מה ביקשו להחתים אותך. אם בקשו ממך לחתום על הסכם לביצוע תמ"א 38 (הסכם משפטי מחייב לביצוע) תמוה בעיניי שעד היום הנציגות לא פעלה לעדכן אותך בהתקדמות הפרויקט. ישנה חובת תום לב לנציגות שחלק ממנה היא שקיפות מלאה מול הדיירים במהלך המו"מ. אם ביקשו שתחתום על הסכמה כללית לבדיקות יזמים וכדאיות הפרויקט וכיו"ב, הרי שאין הרבה משמעות לחתימת 66%. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38